MENIU

Cum este descris Dragnea în Washington Post

“Un bogat om de afaceri, condamnat pentru fraude electorale și acuzat de corupție”, așa apare Dragnea, în Washington Post, într-un articol  care are ca subiect încercarea unor lideri din România, Ungaria, Polonia și Cehia de a-și consolida puterea politică.

”În Polonia, Ungaria, România și Cehia, liderii politici încearcă să-și consolideze controlul, iar cetățenii ripostează”, scrie Washington Post, care scrie că Europa Centrală și de Est era acum trei decenii avangarda triumfului democrației liberale asupra dictaturii.

În cazul României, ideea principală a autorilor articolului este că PSD se folosește de creșterea economică pentru a rămâne la putere.

”Azi, regiunea face pași înapoi. Societatea democratică e în retragere, în timp ce o nouă specie de autocrați avansează”, scrie ziarul american de stânga.

Washington Post scrie că, pe fondul creșterii economice solide, guvernul controlat de Dragnea a întors către populație o parte a bunăstării economice în încercarea de a-și consolida poziția politică,  dar a revocat procurorii anticorupție.

Mai multe articole despre:
Washington Post Dragnea