MENIU

Cum au fost românii discriminați etnic de primăria Târgu Secuiesc. De la ce a pornit totul

Primarul UDMR din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor. Foto/FB

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul Primăriei Târgu Secuiesc împotriva amenzii de 2000 de lei aplicată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Preşedintele asociaţiei, Dan Tănasă, menţionează, într-o postare pe blogul personal, că, în luna martie 2019, ADEC a sesizat CNCD cu privire la faptul că pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc este promovat un eveniment public, respectiv un târg de produse tradiţionale, exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o "discriminare pe criterii etnice a cetăţenilor români necunoscători ai limbii maghiare".

Potrivit acestuia, CNCD a admis sesizarea ADEC şi a emis Hotărârea nr. 54/22.01.2020, comunicată în data de 22.04.2020, prin care a decis că faptele constituie discriminare pe criterii etnice şi a aplicat Primăriei Târgu Secuiesc o amendă de 2000 de lei.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a contestat sancţiunea în instanţă, însă Curtea de Apel Bucureşti, iar ulterior şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins acţiunea ca fiind neîntemeiată.

"Primarul din Târgu Secuiesc a formulat recurs, care însă a fost respins de ÎCCJ: "Respinge recursul declarat de reclamanta Primăria Municipiului Târgu Secuiesc împotriva Sentinţei civile nr. 279 din data de 08 martie 2021 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 25 ianuarie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei", a precizat Dan Tănasă.

Mai multe articole despre:
bokor tibor primar targu secuiesc romani