MENIU

Cum argumentează Liviu Dragnea amânarea Legii Pensiilor: ”Ar însemna să fim nerealiști”

Dragnea si Tariceanu

Liviu Dragnea, președintele PSD, a vorbit despre motivele pentru care Legea Pensiilor se amână și nu mai intră în vigoare de la 1 ianuarie 2018: acesta spune că nu a fost vorba niciodată în programul de guvernare ca legea penssiilor să între în vigoare pe bugetul din 2018, pentru că ar însemna ”să fim nerealiști”.

”Sunt doua subiecte diferite. Creșterea punctului de pensii așa cum scrie în programul de guvernarea este în vigoare, si anume cu 10%,  de anul viitor. Asta nu a fost niciodată sub semnul întrebării. Despre o nouă lege a pensiilor, care este aproape finalizata, v-am spus mereu: nu a fost vorba sa fie prinsă ca prevedere bugetară în 2018, pentru că ar însemna să fim nerealiști. Este nevoe de o perioada lunga de recalculare a nedreptăților, și este vorba de milioane de dosare”, a spus Dragnea, la Parlament.

Reamintim că înaintea sa, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că la Legea Pensiilor se va lucra de anul viitor:

"Legea pensiilor — vom lucra la ea anul viitor. Așa ne-am propus, să lucrăm la ea în anul viitor. Nu cred că va ajunge în Parlament în acest an. Legea este extrem de complicată, de stufoasă și măsurile care trebuie avute în vedere sunt de o amplitudine fără precedent. Adică sunt milioane de dosare care trebuie analizate pentru a evalua impactul acestei legi", a afirmat liderul ALDE.