MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. Scandal la guvernare pe banii din PNRR

Bătaie pe miliardele din PNRR. Foto/Profimedia

Nici nu au ajuns bine miliardele de la Uniunea Europeană în conturile guvernului, că PNL și PSD au și început să se certe de la ei. Social-democratii insistă cu modificarea PNRR, iar Marcel Ciolacu îl ironizează pe Florin Cîțu. Liberalul, la ridnul lui, amenință că iese de la guvernare, dacă programul prin care România primește bani europeni va fi modificat.

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu se amenință reciproc cu ruperea coaliției, din cauza Planului Național de Redresare și Reziliență.

Un atac fățiș a venit și din partea ministrului social democrat al Finanțelor. Adrian Câciu reproșează fostei guvernări conduse de Florin Cîțu că modul în care s-a realizat bugetul de stat nu a fost cea mai potrivită variantă. În plus, acesta a vorbit și despre carențele structurale pe care le-a găsit în sistemul bugetar, dar și despre investiții care există doar pe hârtie.

Fostul Premier, Florin Cîțu, nu s-a lăsat mai prejos și i-a dat replica actualului coleg de coaliție. Spune că tot ce a făcut a fost să repare greșelile guvernelor PSD.

E anchetă în acest moment la Ministerul Finanţelor. Adrian Câciu a trimis mai multe echipe de control şi aşteaptă rezultatele rapoartelor, inclusiv de la Curtea de Conturi. Săptămâna aceasta, Câciu a afirmat că banii împrumutaţi de guvernele liberale s-au dus pe risipă şi că nu mai sunt fonduri pentru plata salariilor la primării şi nici pentru asigurări sociale. 

Mai multe articole despre:
culisele statului paralel scandal alianta bani pnrr