MENIU

CULISELE PUTERII. Miron Mitrea, despre sondajul momentului privind candidații la prezidențiale: Fiecare candidat are o slăbiciune și fiecare are forța lui

Alegeri prezidențiale în România. Sondajul care dinamitează clasa politică: pe cine vor românii la Cotroceni

Analistul politic Miron Mitrea a comentat, in editia de duminica seara a emisiunii "Culisele Puterii" de la Realitatea PLUS, cel mai recent sondaj de opinie dat publicitatii, care releva o urcare spectaculoasa a liderului PNL Nicolae Ciuca in preferintele romanilor in cursa pentru Cotroceni, liderul PNL fiind gata de o confruntare cu Marcel Ciolacu in turul doi, daca alegerile ar avea loc duminica viitoare. Asta in timp ce Mircea Geoana s-a prabusit la doar un procent distanta de liderul AUR. 

"Daca Ciuca voia sa fie prim-ministru, mergea in tandem, asa cum am mai discutat deja. Era absolut impecabila intelegerea initiala (dintre PSD si PNL - n.r.), daca asta era visului lui. Partidul lui si dl Iohannis vor insa ca dl Ciuca sa ajunga la presedintie. 

Dl Lasconi se va bate cu dna Sosoaca. In acest sondaj sunt romanii din Romania, nu cei din diaspora. Cei din diaspora au votat altfel. A castiga alegerile in Germania (europarlamentarele - n.r.). 

In turul 1 ma astept sa votez 3-4 sute de mii de romani din diaspora. In turul 2, intre 7 sute de mii si un milion de romani", a declarat Mitrea, la Realitatea PLUS.

Analistul si-a continuat ideea, subliniind ca, in Romania, alegerile prezidentiale sunt in 2 tururi, drept pentru care "turul 2, in general, e in avantajul celui care nu este foarte urat de populatie".

"Mircea Geoana vine dintr-o postura de liniste. El nu a mai fost in politica in ultimii ani. Da, intrand in turul 2, nu e sigur ca va castiga. Dar nu are nici Marcel linistea ca va castiga", a explicat Miron Mitrea.

Analistul politic a precizat ca sondajul de opinie dat publicitatii astazi ar trebui privit "ca o fotografie, la un moment dat".

"Nu e foarte diferit de cel pe care l-am discutat inainte de a intra in concediu. Cred ca, daca nu gaseste o solutie referitoare la cartea pe care nu a lansat-o inca, Nicu Ciuca are o problema.

Un deputat PNL cere ieșirea de la guvernare după atacurile de la Congresul PSD: acuzațiile aduse partenerilor de Coaliție

Fiecare candidat are o slabiciune si fiecare are forta lui. La Marcel incearca sa se mearga cu pensionarii nefericiti. La Ciuca, da, cartea.

Toti politicienii au <<cadavre>> in dulap. Cand isi va anunta (Geoana - n.r.) in 10 septembrie candidatura - asta e informatia mea - evident ca vor aparea atacuri (la adresa sa - n.r.).

Daca Diana Sosoaca l-ar sprijini pe Simion, Simion ar intra in turul 2. Cu Sosoaca te poti intelege intr-un singurul fel: ea sa fie candidatul si Simion sa o sprijine. Nu o va face niciodata ca asta inseamna sa isi ingroape partidul", a mai spus Mitrea.