MENIU

Cristoiu: De ce Ponta nu își poate permite ca Șova să fie salvat

<p>Cristoiu: De ce Ponta nu &icirc;și poate permite ca Șova să fie salvat</p>

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, joi seară, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că premierul Victor Ponta nu și-ar putea permite ca Dan Șova să fie salvat, în contextul cererii de încuviințare a reținerii și arestării sale, înaintate Parlamentului de către DNA, în caz contrar, votul negativ al parlamentarilor, privind ridicarea imunității lui Șova, urmând să fie dezastruos, în viziune gazetarului, pentru Ponta.

"Nu cred că domnul Victor Ponta își poate permite ca să fie salvat Șova. Nu va vorbi nimeni, nici Hrebenciuc nu a vorbit. Sunt povești (...) Bica nu a făcut denunțuri, Elena Udrea nu a făcut (...) Pentru că cei care intră acolo nu au sentimentul că au fost duși pe nedrept, ci în cadrul unei bătălii politice", a declarat Ion Cristoiu. 

Întrebat, în contextul în care Parlamentul nu ar încuviința cererea de reținere și arestare, în cazul lui Dan Șova, care ar fi situația pentru liderul PSD, Ion Cristoiu a răspuns:

"Dezastruoasă, pentru că e prieten cu el și tocmai pentru ca e prieten cu el trebuie să ajungă la pușcărie. Dacă vrei să îi tragi o capcană lui Ponta, votezi împotriva ridicării imunității (...) Așa îi va spune și Ponta 'succes în pușcărie'.  Ponta mi-a explicat, într-o emisiune, că, în cazul Turceni, el nu a fost avocat. Nu în cazul ăla", a mai spus jurnalistul.