MENIU

CRISTOIU: Ponta a răspuns apelului lui Dan Diaconescu. Aţi mai pomenit o asemea prostie?

CRISTOIU: Ponta a răspuns apelului lui Diaconescu. Aţi mai pomenit o asemea prostie?

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, la REALITATEA TV, formarea unei posibile alianţe între PSD şi PPDD.

"Domnul Dan Diaconescu a obţinut 3 şi nu ştiu cât la sută la europarlamentare, în condiţiile în care domnia sa a fost pe primul loc la europarlamentare şi a candidat şi la Satu Mare unde a pierdut. Coborârea de la 29% la 3% a arătat că s-a terminat cu acest partid. Partidului acesta i s-au cumărat parlamentari pe rând. De câteva ori am avut o discuţie cu Dan Diaconescu în care mi-am exprimat uimirea că nu preia partidul. Acest personaj a ieşit astăzi şi a lansat un apel către toate partidele să facă o coaliţie în jurul lui pentru ca Băsescu să nu ajungă premier. E ca şi cum aş face eu apel către marile puteri, Anglia, Franţa, Germania, să se coalizeze în jurul meu împotriva Rusiei. Cred că ar râde jumătate din ţară", a spus Cristoiu.

Ion Cristoiu a comentat şi reacţia lui Victor Ponta: "La acest apel, a venit domnul Ponta, PSD-ul, partidul cel mai puternic, a răspuns apelului lui Dan Diaconescu. Aţi mai pomenit o asemenea tâmpenie? Domnul Ponta are o problemă. Nu te poţi alia nici în somn. E ceva în neregulă. Dacă vrei să te aliezi cu Dan Diaconescu, cumperi partidul ăsta cu tot, cu sedii. Nu am înţeles ce au vrut".

Dan Diaconescu a declarat, luni, că îi roagă pe toţi acei oameni care condu partide să vină alături de el, pentru a face alianţa anti-Băsescu, şi a precizat că discuţiile cu PSD au vizat o înţelegere punctuală, la Teleorman.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că PNL şi PDL vor forma majorităţi în "cam toate" judeţele, el arătând că USD va fi în opoziţie în teritoriu şi că scena politică se echilibrează, iar PSD, UNPR, PC şi UDMR au majoritate în Parlament.

"Am discutat în cadrul alianţei de guvernare faptul că, practic, în teritoriu, peste tot, o să se schimbe majorităţile, şi cam în toate judeţele majoritatea va fi PNL-PDL. Acum, ce să fac, noi suntem cei care i-am adus atâţia consilieri PNL, că era USL, acum plătim faptul că am fost corecţi atunci", a declarat Ponta.

El a spus că, faţă de această situaţie, PSD va încerca, pe cât posibil, chiar şi în opoziţie, să discute în teritoriu cu cei de la PPDD, pentru formarea de majorităţi, întrucât doar PPDD mai are reprezentanţi în CJ.

Ponta a spus că este posibil ca PSD să facă şi o alianţă la nivel de Parlament cu PPDD, dacă este vorba de proiecte legislative comune.

Urmărește aici ÎNREGISTAREA EMISIUNII JOCURI DE PUTERE !