MENIU

CRIN ANTONESCU, dezvăluiri despre tensiunile din ultimele zile din USL

CRIN ANTONESCU, dezvăluiri despre tensiunile din ultimele zile din USL

CRIN ANTONESCU, preşedintele PNL, a vorbit, la JOCURI DE PUTERE, despre ce s-a întâmplat în disputele din USL pe tema restructurării Guvernului.

CRIN ANTONESCU. "PNL a luat nişte măsuri destul de serioase, destul de radicale. A decis schimbarea a patru miniştri în acest guvern, în frunte cu un vicepremier. Ne-am desemnat oamenii prin forurile noastre statutare, democratice. Premierul a fost informat de către mine în pre-ziua şedinţelor care au avut loc de soluţiile care se conturaru. S-a procedat ca la carte, aşa se cuvine. A fost informat legat de soluţiile mele. Imediat ce votul a avut loc, l-am contactat pe premier care se afla în Rusia, l-am informat oficial asupra faptului că propunerile despre care vorbisem au devenit fapt. Nu era nicio modificare, nicio schimbare. Premierul, mai departe, chiar din Rusia, a dat o declaraţie TVR în care a spus că sunt propuneri pe care le agreează şi că salută propunerea lui Iohannis. Toate lucrurile au mers mai bine decât oricând. Nu exista niciun subiect de tensiune. În paralel cu declaraţia premierului, au început să curgă în ţară declaraţii ale unor oameni fruntaşi din senat, din partid, care au început să comenteze, fără să depăşească niciun fel de limită. Nu a fost nicio problemă în asta", a spus Antonescu.

Liderul PNL a povestit şi ce s-a întâmplat după întoarcerea lui Victor Ponta din Rusia.

"Premierul s-a întors. Am avut o întâlnire luni dimineaţă. Am încheiat acea întâlnire anunţând că urmează să avem nişte discuţii legate de proceduri deoarece propunerea noastră ca Iohannis să fie ministru de Interne şi vicepremier în acelaşi timp implica modificări care ţin de structura guvernului. O asemenea modifcare trebuie să treacă prin Parlament. Au început aceste discuţii care au durat un pic mai mult pentru că premierul a spus că, dacă tot mergem în parlament, ar vrea să profite de prilej să medităm împreună asupra funcţionării Guvernului şi să vedem dacă nu e cazul să facem şi alte modificări dacă tot mergem în Parlament", a declarat Antonescu.

CRIN ANTONESCU a spus că acordul va fi finalizat în zilele următoare: "Ne-am întâlnit azi. Am fost foarte aproape de acel moment în care spuneam că acordul s-a încheiat. S-a întâmplat că nu am ajuns la capătul acestui acord. Anumite elemente din el nu fac încă obiectul consensului. Eu am convenit şi cu Ponta, şi cu cei care au participat la această discuţie, să nu intrăm, până nu încheiem această discuţie, în detaliile acestui acord. A rămas ca în zilele următoare să finalizăm acest acord, să fim de acord cu toţii şi să procedăm, probabil luni, la această reunire a Parlamentului şi la învestirea noului Guvern".

Întrebat dacă este adevărat că nu a fost de acord cu propunerea lui Ponta ca Guvernul să aibă 4 vicepremieri, Antonescu a răspuns: "Este adevărat şi asta. Mai mult decât atât nu aş dezvolta în legătură cu conţinutul".

"Nu avem o problema Iohannis pentru că, aşa cum premierul a spus, prezenţa sa e salutată în Guvern. E salutată unanim, ceea ce mă bucură peste măsură. Şi preşedintele a făcut-o. Poziţia de vicepemier nu e contestată", a mai spus Antonescu.

VICTOR PONTA a declarat, marţi, că a propus în şedinţa USL o variantă în care Klaus Iohannis este ministru de Interne şi vicepremier, urmând ca Guvernul să aibă patru vicepremieri - PSD, PC, PNL, UNPR.