MENIU

Cozmin Guşă: Realitatea TV, sub presiune dublă. Sunt jocuri de intimidare

În jurul cazului Sorin Oprescu există o manipulare uriaşă, a explicat consultantul politic Cozmin Guşă, care a mai spus că implicarea Realitatea TV în acest scandal reprezintă un joc de intimidare din partea celor implicaţi politic. Clarificările oferite de Cozmin Gușă vin după ce numele său și al lui Rareș Bogdan au fost implicate în dosarul lui Oprescu. 

Consultantul politic Cozmin Gușă a vorbit, sâmbătă seară la Realitatea TV despre "manipularea uriașă" din jurul cazului lui Sorin Oprescu. Gușă a amintit de informațiile potrivit cărora Sorin Oprescu ar fi susţinut în instanţă că era anunţat de diverse persoane că ar urma să fie arestat, el nominalizându-i şi pe Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă.

"După primul val de manipulare a mai urmat un val, în care au apărut informaţii că un anume Alexandru sau Bogdan Popa ar fi dat bani către Realitatea, către mine sau către Rareş Bogdan", a afirmat acesta, în cadrul emisiunii Realitatea Românească.

"Subiectul ar putea să pară banal pentru că se mai fac denunţări fară dovezi, însă Realitatea TV a fost singura televiziune care a discutat despre minciuna de la Primăria Capitalei, despre devalizarea bugetelor, în condiţiile în care mulţi moderatori şi multe trusturi de presă au fost prietenoase cu Sorin Oprescu", a afirmat Cozmin Gusă.

Consultantul politic a denunțat o "intimidare" la adresa televiziunii Realitatea TV, care a prezentat obiectiv și critic cazul Oprescu.

"Jocurile acestea sunt de intimidare. Tocmai din dorinţa de a nu se discuta despre ceea ce s-a întâmplat la Primăria Capitalei", a continuant consultantul politic, explicând că în alte trusturi se discută despre "bolnavul" Oprescu, despre zecile de boli de care suferă acesta. "Presa îl prezintă pe Sorin Oprescu într-o lumină favorabilă", a completat Cozmin Guşă. 

"Primăria Capitalei şi primarii ei au fost nişte vaci de muls pentru şantajişti. Toate acestea au răbufnit cu arestarea lui Sorin Oprescu. Fostul edil de al Capitalei este un tip destul de simpatic care a reuşit să îşi facă mulţi prieteni, dar acest lucru nu scuză faptele sale", a declarat Cozim Guşă.

"Foarte multă lume, din presă şi politicieni, s-au infruptat din aceasta vacă", a spus consultantul politic, explicând că Realitatea TV a discutat despre aceste probleme, iar acest fapt nu a convenit.

"România nu este bolnavă doar la nivelul politicii sau la nivelul Primăriei Capitalei, ci şi la nivelul presei", a mai precizat acesta.

Legat de informaţiile din presă despre Realitatea TV, Cozmin Guşă a amintit că mediatizarea intensă a cazului a fost făcută fără ca jurnaliștii să ceară părerea sa sau a lui Rareș Bogdan.

"Toate informaţiile apărute vin să decredibilizeze. Acum o săptămână, acel zvon neverificat privind faptul că eu şi Rareş Bogdan l-am fi avertizat pe Sorin Oprescu a beneficiat de mediatizare fără ca nimeni să ne ceară părerea. Nimeni nu şi-a pus întrebarea cum a fost afectat brandul Realitatea din acea mediatizare nedovedită. Presa a preluat de la cap la coadă o informaţie greşită pe care după aceea nu a dezminţit-o", a detaliat consultantul politic.

"Realitatea, în condiţiile în care nu este arondată politic, rezistă foarte greu şi este sub presiune dublă: atât presiunea din partea celorlate televiziuni care sunt arondate politic, cât şi a politicienilor. Sub această presiune, unele informaţii pot să facă mult rău unui post care nu are premieri în postura de prieteni şi care încearcă să facă ceva", a mai precizat Cozmin Guşă.

"Responsabilitatea presei trebuie să existe. Nimeni nu îi trage la răspundere pe cei care publică informaţii false. CNA-ul se pare că nu mai există şi nici Clubul Român de presă", a continuat Cozmin Guşă.

Revenind la Sorin Oprescu, Cozmin Guşă a declarat că "magnitudinea scandalului nu cuprinde doar persoana Sorin Oprescu şi relaţiile sale, ci şi o mulţime de instituţii şi de oameni cărora le tremură chiloţi din princina faptului că Sorin Oprescu ar putea dezvălui informaţii legate de complicităţi, care au legătură chiar şi cu mass-media".

Citește și: Rareş Bogdan, autodenunţ: "Da, l-am avertizat pe Sorin Oprescu că va fi arestat"