MENIU

Cozmin Guşă: Războiul Iohannis-PSD era deja instalat. Ieşirea preşedintelui a fost una apăsată

Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit, în cadrul emisiunii Realitatea Românească de la Realitatea TV, despre declaraţiile făcute vineri de preşedintele Klaus Iohannis. "Războiul era instalat şi nu mă aşteptam la altceva din partea preşedintelui Iohannis", a explicat acesta.

"Războiul era instalat şi nu mă aşteptam la altceva din partea preşedintelui Iohannis, prin prezenţa la această sedinţă, decât să sublinieze încă o dată, dacă eventual sarmalele, caltaboşii, cârnaţii, vinul i-au făcut pe români să mai uite de ce s-a întâmplat la finele anului, acele manifestări anormale, dezbateri pe repede înainte, imaginea unei bande de hoţi care repede, repede, repede încearcă să destabilizeze un sistem. Astea au fost imaginile. Asta este realitatea", a explicat Cozmin Guşă.

Conform acestuia, ieşirea lui Klaus Iohannis de vineri, chiar dacă a părut calmă, a fost foarte apăsată. "Ceea ce a spus acolo, chiar dacă nu au fost lucruri noi, ne deschide o perspectivă apropo de instituţiile din statul român care, pe de o parte, dacă ne referim la CSM trebuie să reflecte justiţia, corectitudinea şi, pe de altă parte, Curtea Constituţională la care a făcut apel şi care deţine un rol important", a completat consultantul politic.

Guşă: România şi-a upgradat potenţialul geopolitic şi este foarte interesantă ca partener

"În asemenea momente se pot trage concluzii: Faptul că votul în CSM a fost echilibrat nu este o veste proastă, ci o veste bună, adică avem garanţia că acolo în momente foarte importante vor exista dezbateri. Atunci când există dezbateri, merg mult mai greu comenzile de la partid, de la servicii, de la superiorii ierarhici mai vechi în justiţie. Ceea ce a ieşit astăzi este mult mai bine, unanimităţile pe subiecte atât de delicate nu sunt bune niciodată decât în stare de război, când duşmanul este la graniţă, altfel nu. Iar speculaţiile care se fac cu preşedintele CSM, cu doamna judecător, eu cred că este bine să o lăsăm să muncească şi să vedem în ce fel îşi va face mandatul. CSM este un organ deliberativ, care votează tot timpul, iar preşedintele CSM are datoria să dea acea imagine de justiţie corectă şi speranţa de corectitune din partea tuturor oamenilor care sunt angrenaţi în justiţie, fie că lucrează, fie că au dosare în justiţie. Tot timpul s-a comentat fie numirea politică a judecătorilor, fie mandatul foarte lung, fie alegerea lor, fie sumele de bani pe care le încasează, însă asa e în fiecare democraţie, cu specificaţia că aceste rente trebuie plătite prin foarte multă responsabilitate în momente critice pentru stat", a detaliat Cozmin Guşă, explicând că aceştia trebuie să păzească statul, fapt care nu a fost înţeles până acum şi de această specia numită "baron", care a contribuit la mătrăşirea legilor justiţiei.

Cozmin Guşă: Budapesta are o strategie prin care să ne împiedice să sărbătorim Centenarul

"Să sperăm că legile justiţiei vor ajunge într-o formă bună în final după previzibila analiză a Curţii Constituţionale care nu va permite această modalitate", a completat acesta.

Cozmin Gușă:”Ambasadoarea Olandei putea să recunoască prietenia cu familia Iordache, decât să mintă”

În ceea ce priveşte "baronii", consultantul politic a spus că ei le dau cetăţenilor impresia că le-ar da bani. "Nu, baronii nu dau bani nimănui, baronii sunt puşi acolo, împreună cu consiliile judeţene, locale să împartă banii pe care îi plătim noi din taxe. Dacă este să fiu foarte dur: asistaţii sociali din România primesc bani de la noi care plătim taxe pe salarii, impozit pe profit, pe dividende. Baronii nu au decât un rol de servitor public, rol pe care nu şi-l îndeplinesc, partea activă şi harnică a populaţiei hrănind, de fapt, partea inactivă", a afirmat Cozmin Guşă.

Cozmin Gușă: "Diplomația israeliană este târâtă într-un joc al lui Trump"

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă