MENIU

Cozmin Guşă: Puterea fuge de dezbaterea unei moţiuni serioase

Cozmin Guşă: Puterea fuge de dezbaterea unei moţiuni serioase

În spatele moţiunii de cenzură a Opoziţiei se ascunde "o luptă politicianistă", spune Cozmin Guşă. Într-o intervenţie la Realitatea TV, consultantul politic a declarat că, prin amânarea dezbaterii acesteia, Puterea dă dovadă de laşitate.

"Am observat un lucru care m-a frapat: înfăţişarea lui Valeriu Zgonea. Pare cel puţin ciudată. Dacă până în urmă cu ceva vreme era un om din noua generaţie, azi am văzut, atât în atitudine, cât şi la înfăţişare, un Hrebenciuc cu ochelari. Asta-mi sugerează că, dacă nu e vorba de vreo boală gravă, care a evoluat într-un ritm accelarat în ultima săptămână, se folosesc elemente din recuzită doar pentru a acoperi anumite lacune sau ca să sugereze o seriozitate mai mare decât ceea ce ar fi. Asta mi-a sugerat mie Valeriu Zgonea, un nou Hrebenciuc, cu ochelari cu rama groasă, pe care nu-i purta înainte", a spus, la Realitatea TV, consultantul politic Cozmin Guşă.

Legat de moţiunea de cenzură a Opoziţiei, consultantul politic a subliniat că, prin amânarea dezbaterii acesteia, Puterea dă dovadă de laşitate.

"Pe de o parte, Puterea fuge de dezbaterea unei moţiuni serioase care i-ar putea nu bloca, pentru că este într-un galop de sănătate PSD-ul, sau USD-ul, cum s-or numi azi în această campanie, dar ei doresc o cifră foarte mare, crezând că asta le face bine la sănătate, nu le face bine. N-au înţeles asta, deşi Adrian Năstase, acum 10 ani, a "beneficiat" de acelaşi tratament favorizant al românilor la mijlocul anului electoral, pentru ca, după aceea, să plece acasă ruşinat, în faţa victoriei lui Traian Băsescu", spune Guşă.

"Pe de altă parte, apropo de războiul politicianist, nu putem să nu vedem cum partidele din Opoziţie, cu foarte mici excepţii de ordin personal, s-au abţinut în a articula Puterea pentru derapajele existente, s-au abţinut în a identifica miniştri cu probleme în ultimele luni, în a pune etichete care sunt sugerante de flagrant. Au preferat acest gest pentru ultima săptămână care, sub umbrela colectivă a moţiunii, ar putea să eludeze vina personală, care se pedepseşte cu lipsa de contracte în plan judeţean sau local din partea Guvernului pentru membrii din administraţia locală a respectivului partid", încheie Cozmin Guşă.