MENIU

Cozmin Guşă, despre scrisoarea liderilor PSD: Mizele sunt mari. Lupta va deveni una foarte dură

Consultantul politic Cozmin Guşă a explicat că Realitatea TV a avut dreptate când a prezentat informaţia privind scrisoarea liderilor PSD, chiar dacă a fost atacată din mai multe părţi. "Scrisoare este una care arată criza majoră din PSD", a precizat acesta. 

"Din păcate vorbim numai noi şi ăsta este un lucru trist pentru presa din România. Mai putem să ne aplaudăm încă o dată în oglindă că am avut dreptate. În urma lucrurilor pe care le-am spus despre această scrisoare nimicitoare la adresa lui Dragnea, cu atât de multe semnături şi de la atât de mulţi lideri importanţi, atunci când s-a discutat despre asta, unii jurnaliştii, unii bătrâni, poate şi sclerozaţi, ne-au înjurat la comandă. Ei spun că această scrisoare nu ar exista pentru că nu au văzut-o ei. Bineînţeles că scrisoarea este unică în peisajul politic, nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Şi din acest motiv, trebuia să ai şi surse şi inteligenţă pentru a ajunge la aceste informaţii. Deocamandă au fost confirmate de două persoane, dar prin faptul că ceilalţi refuză să infirme şi aceasta este tot o confirmare", a explicat consultantul politic.

Cozmin Guşă a mai spus că această scrisoare este una care arată criza majoră din PSD. "Nu aşa cum zicea nea Ion Cristoiu, săracul, după dictare, când ne spunea că scrisoarea nu există şi că dacă ar exista nu ar fi o mare problemă şi că Realitatea TV manipulează. Alt jurnalist bătrân, cum e Cornel Nistorescu, comenta şi el tot cu această idee a scrisorii. Eu spun aceste lucruri pentru ca telespectatorii să ştie că nişte oameni pe care ei în consideră serioşi, înrolaţi în această armată a lui Dragnea, în loc să verifice adevărul şi evenimentul în sine care ar putea să fie salutar în politica românească, spre exemplu cei doi fraţi pătaţi, Ion Cristoiu şi Cornel Nistorescu, preferă să înjure alte trusturi de presă doar pentru a-l apăra pe Dragnea. Mizele sunt foarte mari, iar lupta va deveni una foarte dură. Nu e cum zice Dragnea că preşedinţia nu se ia cu japca. Nu, din punctul lui de vedere presedinţia se ia înjunghiindu-l pe la spate pe preşedinte, aşa cum a făcut el cu Geoană şi cu Ponta. El nu ştie metoda asta cu votul, cu majoritatea, el înjunghie pe la spate. Iar acum, fiind disperat vorbeşte de această japcă, un limbaj care lui i se potriveşte foarte bine şi îi place. Eu zic că merge şi cu japca,  dacă liderul pe care îl ai e dus cu pluta", a mai spus Cozmin Guşă.

Conform acestuia, cei din PSD care au semnat această scrisoare au semnat-o din disperare pentru că şi-au dat seama că nu mai au cu cine să se înţeleagă.

"Omul nu se consultă cu ei, se consultă cu domnişoara Irina, iubita lui, şi ia decizii pentru tot partidul. Aceştia, din disperare, au semnat o scrisoare ca să poată să ia cumva într-un fel democratic, prin votul Comitetului Executiv. Va fi dificilă asta cu suspendarea, însă majoritatea din CEXn, dacă se va facem, va lua deciziile politice în locul lui Dragnea", a completat Guşă.

Acesta a mai pus că chestia asta cu majoritatea este relativă. "Deja au semnat scrisoarea cei din judeţele în care organizaţiele PSD conduc şi judeţul şi municipiul reşedinţă de judeţ, au şi mulţi parlamentari, adică judeţele puternice ale PSD, de la Olt în jos, cu Paul Stănescu, trecând prin Ialomiţa, Brăila. Toate judeţele în care PSD este puternic au semnat. Cei din Transilvania se mai gândesc, dar acolo sunt organizaţii slabe ale PSD şi nu au relevanţă în niciun fel. Dacă este să ne gândim deja reprezintă o ultra-majoritate cei care au semnat scrisoarea la nivel de reprezentare, singur, la nivel formal, în funcţie de numărul de voturi unde sunt şi vicepreşedinţii şi nişte secretari...vom vedea ce va fi", a explicat consultantul politic.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă scrisoarea PSD