MENIU

Cozmin Gușă:Prin numirea ambasadorului Klemm, SUA fac o opțiune politică sofisticată în zona noastră

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, joi seară, în cadrul unei intervenții telefonice în emisiunea "Jocuri de Putere", moderată de Rareș Bogdan, că prin numirea ambasadorului Hans G. Klemm la București, "SUA fac o opțiune politică sofisticată în zona noastră la care noi trebuie să ne racordăm". În viziunea consultantului politic, "parlamentarii trebuie să termine cu jocul și să înțeleagă care sunt comandamentele momentului". 

"Este un eveniment foarte important. Ambasadorul care vine, conform informațiilor pe care le am și sunt de acuratețe, tot de la Washington, e un ofițer politic de prim rang. Nu e vreun ambasador care vine în România ca să gireze o anumită poziție de dominanță a SUA și care să parafeze aici parteneriatul strategic pe care îl avem. E un om politic sofisticat, ales de către adminstrația americană care a înțeles că România merită un ofițer politic de prim rang, în condițiile în care fiind cel mai pro-american stat din Europa și izolat, în acest context pro-rusesc, pro-Putin este nevoie de un om care să dezvolte strategii care nu vor fi simple, în următoarea perioadă și care țin de geopolitică, geoeconomie și de proeminența unui curent pro-atlantic care se cutremură, în zona noastră, din neglijența SUA. România, dacă ar fi să îi găsim o calitate, ar fi cea a remanenței pro-euroatlantism de sorginte americană, iar pasul care se face acum, cu ambasadorul, e unul sofisticat pe care toată lumea îl judecă în consecință.

 

Cozmin Gușă: Ponta ține într-o poziție de blocaj politic toată scena de putere a țării

 

 

Spre deosebire de domnul Gitteinstein, cred că suntem în fața unei numiri care ne permite să ne racordăm facil cu strategia americană, din zonă și nu cu strategii personale de îmbogățire ale unora sau altora din SUA. Ce ne rămâne nouă: să fim conștienți că, prin numirea ambasadorului Klemm, SUA fac o opțiune politică sofisticată în zona noastră, la care noi trebuie să ne racordăm. Nu ajunge doar SRI-ul sau Administrația Prezidențială sau președintele să se recordeze, ci trebuie ca cei din Parlament să termine cu jocul și să înțeleagă care sunt comandamentele momentului. Nu avem, din nefericire, lideri la nivelul partidelor politice care să poată să priceapă complexitatea vremurilor care vin", a declarat Cozmin Gușă.