MENIU

Cozmin Gușă: Parlamentul pregătește un format legalizat pentru o lovitură de stat

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, luni, în cadrul unei intervenții telefonice în emisiunea "Newsroom", în contextul audierii, de luni, a premierului Victor Ponta în Comisia juridică, din Camera Deputaților, că în acest for se pregătește, de fapt, "un format legalizat pentru o adevărată lovitură de stat a Parlamentului împotriva statului de drept și a voinței populare", această concluzie fiind susținută, în viziunea consultantului politic, de ultimele declarații ale șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Mă gândeam cât de debusolant poate să fie pentru un cetățean al României să confunde instituția sau funcția cu persoana. Călin Popescu Tăriceanu este un biet ingineraș, care săracul a și rămas repetent în școală, după informațiile mele. Un asemenea om slăbuț, din punct de vedere intelectual, dar cu eticheta de președinte al Senatului, vine și emite asemenea lucruri gravisime, dar cu această viclenie nedublată de inteligență, domnul Tăriceanu, de fapt, dezvăluie adevăratul plan al grupării din jurul lui Victor Ponta. Acest plan gravisim, devoalat fără voie, este următorul: în această comisie se pregătește, de fapt, un format legalizat pentru o adevărată lovitură de stat a Parlamentului împotriva statului de drept și a voinței populare, care laolaltă asigură democrația. Se pregătește un format legalizat, în acea Comisie, exact împotriva democrației. Această comisie, făcută ca un lucru probabil crezut sofisticat de către autorii ei, marea majoritate penali, ar trebui să ne asigure concluziile de care au nevoie, apoi să legifereze insistând asupra faptului că reprezintă voința poporului", a spus Cozmin Gușă.

În viziunea consultantului politic, "poza momentului, este aceasta: lovitură de stat a Parlamentului împotriva democrației care înseamnă voință populară plus stat de drept".

"Astăzi, dacă interpretăm democrația ca fiind voință populară, plus stat de drept, voința populară înseamnă cam ceea ce ar dori cetățenii, la un anumit moment, legat de un anumit eveniment sau situație. Astăzi, cetățenii României sunt împotriva baronilor, reprezentați de către actuala majoritate, astăzi, cetățenii României susțin acțiunile instituțiilor din justiție și, astăzi, cetățenii României îl susțin pe președintele Iohannis, cel care s-a exprimat pentru prima dată că dorește demisia lui Ponta. Dacă e să facem poza momentului, este aceasta: lovitură de stat a Parlamentului împotriva democrației care înseamnă voință populară plus stat de drept, care astăzi nu sunt reprezentate de către parlamentari prin niciun gând. Degeaba dorește inginerul Tăriceanu să forțeze această concluzie care e una pentru cei cu raționamente (...) dar poate să fie periculoasă, pentru că, într-adevăr, din punct de vedere legal, Parlamentul poate să aibă inițiative, care apoi se pot bloca", a adăugat consultantul politic. 

În acest sens, Cozmin Gușă subliniază faptul că "ne aflăm într-un moment gravisim", considerând că "această tergiversare a lui Victor Ponta și această disperare cu care luptă nu va face decât să îi agraveze situația și nicidecum să i-o rezolve".

"Pentru ca să se blocheze doleanțele unor lideri cum ar fi Victor Ponta, astăzi, Tăriceanu mâine, se negociază aceste voturi pentru neurmărirea penală a lui Victor Ponta contra avantaje pentru parlamentari, de fapt, pentru baroni, pentru că dacă este să interpretăm și Parlamentul, de astăzi, el este, evident, emanația voinței baronilor. Parlamentarii nu ajung parlamentari pentru că vor cetățenii, ci pentru că baronii îi pun pe liste, se rezolvă mita de rigoare și așa ajung parlamentari acești domni care, într-adevăr, reprezintă voința baronilor. Nu știu cum vor decurge lucrurile în continuare, dacă informațiile pe care le dețin se vor adeveri la adresa lui Victor Ponta, probabil că această tergiversare a lui Victor Ponta și această disperare cu care luptă nu va face decât să îi agraveze situația și nicidecum să i-o rezolve", a precizat Cozmin Gușă.

Pe de altă parte, consultantul politic a criticat afirmațiile fostului premier, Adrian Năstase, pe marginea scandalului politic în care este implicat Victor Ponta.

"Dacă e să judecăm drept, lucrurile par asa: instituțiile din justiție produc rechizitorii și probe indubitale, prim-ministrul răspunde la acestea cu minciunele, propaganda dintr-o anumită parte a presei le prezintă ca fiind adevăruri, însă girantul voinței populare supreme, care este omul cu cele mai multe voturi, într-o democrație ca a noastră este președintele, care astăzi se numește Klaus Iohannis, vine și cere totuși, pe baza acestor probe, demisia prim-ministrului care îi strânge în jurul său pe toți cei ca dânsul. Așa arată România, astăzi, iar scenariile astea, am vazut astăzi aberațiile lui Adrian Năstase, aceste aberații pe care le insinuează: "nu îl dați jos pe Ponta că vin rușii peste noi", pentru un prim-ministru și un intelectual, poate cel mai important din PSD, din ultimii ani, sunt degradante și ele nu se fac decât atunci când, la rândul tău, ești disperat", a mai afirmat consultantul politic.