MENIU

Cozmin Gușă: Misiunea lui Iohannis este infinit mai grea. A ridicat ștacheta mult mai sus

<p>Cozmin Gușă: Misiunea lui Iohannis este infinit mai grea. A ridicat ștacheta mult mai sus</p>

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, marți seară, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că misiunea președintelui ales al României, Klaus Iohannis, este infinit mai grea, în contextul în care speranța și capitalul care au fost investite în domnia sa trebuie să fie dublate de proiecte, determinare și oameni profesioniști pe măsură. Cozmin Gușă consideră că modul în care Iohannis a fost ales "a ridicat ștacheta mult mai sus", motiv pentru care "îi va fi foarte greu să se mențină la acel nivel, fără oameni competenți".

”Domnul Iohannis deja joacă într-un alt film: în Mission Impossbile (...) Astăzi, domnul Iohannis are o țară total dezbinată, în care cetățenii din interior și chiar și cei din afară sunt extrem de manipulabili, în care clasa politică e praf, în care partidele sunt varză. Sigur că ne dorim ca o masă să fie manipulabilă de către o mesia, numai că mesia e în Biblie și mesianicii care au încercat să ne conducă destinele, de la Nicolae Ceaușescu până în zilele noastre, s-au dovedit a nu fi atât de mesianici și de buni creștini. Din acest motiv, mi-am pus frână entuziamului. Dar acest entuziasm de care vorbeam este unul al normalității (...) Domnul Iohannis a avut un beneficiu electoral, făcând comparată normalitatea sa, afișată în campanie, cu artificialitatea lui Ponta sau corupția celor din jurul lui Ponta sau felul în care s-au comportat și care era o chestie de plastic, pe care românii nu au gustat-o. Domnul Iohannis, din momentul ăsta, trebuie să devină proactiv, să vină cu proiecte pentru națiune și felul în care asistă pasiv, dar poate concentrat, la cum această guvernare vrea să se autoperpetueze este prima greșeală pe care o face. Probabil că are o presiune de la baronii portocalii, baronii galbeni, nu vrea să le dea satisfacție, dar eu îi spun lui domnul Iohannis că alegerea sa ca președinte nu a fost decât primul pas de satisfacție pentru acei români doritori de altceva. Despre tenta de simpatie pe care a câștigat-o Klaus Iohannis, din Europa: domnul Iohannis a urcat foarte repede sus. De la această înălțime la care a ajuns, trebuie să înțeleagă că și așteptările sunt pe măsură”, a declarat Cozmin Gușă.

Consultantul politic consideră că "Iohannis va deveni, în lipsa unor reforme structurale, responsabilul principal", în condițiile în care politica artificială a liderului PSD, Victor Ponta, "a fost plătită la vot".

”Misiunea lui Klaus Iohannis este infinit mai grea. Această speranță care a fost investită în dânsul, acest capital formidabil pe care îl are, dacă nu va fi dublat de proiecte, determinare, și de oameni competenți alături de dânsul, va produce un efect de forfecare. Atunci când urci repede cu liftul, amețești. Dacă îți dai seama repede de ce ai urcat, atât de repede, cu ajutorul cui ai urcat atât de repede, și faci gesturile potrivite, e altă poveste. Domnul Iohannis, deocamdată, e în fața unui mare examen, care nu e legat de gesturile simbolice, care sunt importante și consistente, este legat de proiecte și oameni, proiecte corecte făcute de profeșioniști. Speculațiile care se fac în aceste zile, legate de echipa lui Klaus Ioahnnis, aceste speculații sunt de natură să-i șubrejească, într-o mare măsură, discernământul. Acum se va vedea tăria domnului Iohannis care își dă seama cât de prost stă România, astăzi, și acționează în consecință sau care crede că România nu stă atât de prost și acționează, de asemnea, în consecința acestei concluzii pe care ar avea-o (...) Klaus Iohannis este foarte cocoșat de această povară de normalitate pe care a luat-o în spate și pe care trebuie să o rezolve. Dacă domnul Iohannis, până pe 22 Decembrie, este un om în care s-a investit speranță, este un om care face niște gesturi simbolice pe axa Chișinău-Washington, foarte importante, după aceea, domnul Iohannis va deveni, în lipsa unor reforme structurale, responsabilul principal pentru că politica lui Ponta a fost plătită la vot, pentru că a fost o politică artificială, inventată de un strateg slăbuț, domnul Bogdan Teodorescu, au fost mai mulți. Această politică a fost plătită, nu a mai fost înghițită. Klaus Iohannis, prin alegerea sa și prin felul în care s-a manifestat această revoltă, a ridicat ștacheta mult mai sus. Îi va fi foarte greu să se mențină la acel nivel, fără oameni competenți ”, a mai spus consultantul politic, Cozmin Gușă.