MENIU

Cozmin Gușă: Corneliu Vadim Tudor ne-a marcat, într-un fel sau altul, pe toți. Dumnezeu să îl ierte

<p>Cozmin Guşă: Nici urmă de refugiat &icirc;n Ungaria sau Austria. Nu este nicio stare de alertă</p>

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, luni, în cadrul unei intervenții telefonice, în emisiunea "Deschide Lumea", la Realitatea TV, în contextul decesului lui Corneliu Vadim Tudor, că fostul președinte al PRM reprezintă o poză a României pre-'89 și post-'89, un om care a făcut parte din cultura publică, "un personaj extrem de exponențial". Cozmin Gușă a punctat faptul că "nimeni nu a putut să treacă pe lângă Corneliu Vadim Tudor fără să zică ceva de bine sau de rău".

"Deocamdată, toate informațiile pe care le avem ne îndreptățesc să spunem despre Corneliu Vadim Tudor doar Dumnezeu să îl ierte pentru păcatele lui, să îl odihnească. Se pare că tot ceea ce i s-a întâmplat, în ultima vreme, a fost prea mult pentru organismul lui. Cel puțin, cu unul din medicii cu care am vorbit, asta m-a informat apropo de dânsul. Nu e un moment pentru care să comentăm prea mult, într-un fel sau altul, dar despre cei morți numai de bine. Apropo de Corneliu Vadim Tudor, el ne-a populat atât ultima perioadă a dictaturii ceaușiste, sigur, așa cum îl înțelegeam noi, neștiind că revista unde a scris, era o revistă a Securitatii, respectiv revista "Săptămâna". După '90, ni s-a părut multora că naționalismul lui ar fi unul de sorginte pozitivă, s-a dovedit că nu e așa. Nu contează, a fost convingerea lui. Eu m-am bătut cu aceste convingeri ale lui Corneliu Vadim Tudor tot timpul", a declarat Cozmin Gușă. 

În viziunea consultantului politic, Corneliu Vadim Tudor "a fost un om care, conștient sau inconștient, a pus în circulația publică foarte multe informații inflamante, crezând că, în acest fel, face dreptate".

"Este o poză a României pre-'89 și post-'89, a făcut parte din cultura publică, un personaj extrem de exponențial, pe care mulți l-au urât profund, mulți l-au iubit profund. Cam nimeni nu a putut să treacă pe lângă Corneliu Vadim Tudor fără să zică ceva de bine sau de rău. Asta e povestea unei vieți. Corneliu Vadim Tudor a lăsat semne, mai ales în politica românească, a fost un candidat cvasi-perpetuu la prezidențiale. A fost un om care, conștient sau inconștient, a pus în circulația publică foarte multe informații inflamante, crezând că, în acest fel, face dreptate. Numai Dumnezeu poate să îl judece. Repet, este exponentul tranziției noastre la fel de tulburat și agitat precum a fost această perioadă din viața noastră, a tuturor. Cred că ne-a marcat într-un fel sau altul pe toți. Dumnezeu să îl odihnească", a spus Cozmin Gușă.



Mai multe articole despre:
Corneliu Vadim Tudor Cozmin Guşă