MENIU

Cotele de imigranţi. Ponta pasează responsabilitatea integrală către Iohannis: Poate va câştiga!

Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de facebook o scurtă declaraţie, în care precizează că îi mulţumeşte lui Gabriel Oprea pentru ce a făcut la Consiliul JAI, referitor la poziţia României privind respingerea cotelor obilgatorii, adăugând ironic că preşedintele este cel care poate să impună punctul de vedere al României, la Bruxelles: "poate astăzi la Consiliul European domnul Președinte Klaus Iohannis va câștiga și va impune punctul de vedere al României!". Postarea premierului vine după ce anterior, tot el a precizat la Parlament, că preşedintele "se duce degeaba la Bruxelles".

Iată postarea de pe facebook a premierului:

"Îi mulțumesc vicepremierului Gabriel Oprea pentru ce a putut să facă la Consiliul JAI pe tema crizei refugiaților. Poate că astăzi la Consiliul European domnul Președinte Klaus Iohannis va câștiga și va impune punctul de vedere al României!", a scris şeful Guvernului.

Pe de altă parte, Victor Ponta a mai precizat în acelaşli comentariu, că Guvernul se va pregăti logistic, adăugând în aceeaşi notă, cu referire la preşedinte, că "atunci când este vorba despre declarații sunt alții, dar când este ceva de făcut tot la noi se vine!"

Anterior, premierul Victor Ponta afirmase la Parlament, că președintele Klaus Iohannis "se duce degeaba la Bruxelles", unde are loc ședința Consiliului European, "pentru că orice se decide acolo, mai puțin politica externă a UE, ține de Guvern".

Iohannis: Regret decizia Consiliului JAI. Impunerea unor cote obligatorii nu rezolvă problema

El a făcut această declarație când a fost întrebat dacă își menține punctul de vedere avansat pe vremea când șef al statului era Traian Băsescu, potrivit căruia la Consiliul European trebuie să meargă prim-ministrul.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a precizat că nu este nevoit să ceară Parlamentului un mandat pentru a participa la Consiliul European, iar premierul Victor Ponta nu va participa niciodată la astfel de reuniuni.

Întrebat într-o conferință de presă dacă, în conformitate cu Legea 373/2013, ar fi trebuit să ceară Parlamentului cu 10 zile înainte un mandat pentru participarea la Consiliul European, șeful statului a afirmat: "Acel paragraf se referă la situația în care participă prim-ministrul la Consiliul European.

Or, prim-ministrul nu participă și nu va participa, acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European".