MENIU

CORNELIU CALOTĂ. Cine este noul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta?

CORNELIU CALOTĂ. Noul purtător de cuvânt al Guvernului României va fi Cornel Calotă, care până acum a ocupat funcția de consilier pe probleme de comunicare al premierului Victor Ponta.

CORNELIU CALOTĂ este membru titular în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice din partea Guvernului, după ce a fost la rândul lui consilier al premierului. Mai mult, la un moment dat, CORNELIU CALOTĂ a fost în cărţi şi pentru şefia televiziunii publice.

CORNELIU CALOTĂ este consilier guvernamental pe probleme de presă internaţională, provine din TVR şi a fost în această primăvară propunerea guvernului pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al TVR. Corneliu Calotă a fost şi directorul TVR HD la Societatea Română de Televiziune.

A absolvit Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, colegiul Naţional de Apărare şi Universitatea „Politehnica” din București.

Numele lui CORNELIU CALOTĂ a fost legat şi de o posibilă propunere la şefia televiziunii publice, în aprilie, însă funcţia a fost preluată ulterior de Stelian Tănase. Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în şedinţa comună a celor două Camere. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

MIREL PALADA, schimbat din funcţia de purtător de cuvânt al Executivului. Rămâne consilier în Guvern

Premierul Ponta a decis ca Mirel Palada, consilier pentru strategii guvernamentale, să nu mai îndeplinească şi funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului, pentru aceasta urmând a fi desemnat un alt consilier al premierului, Corneliu Calotă, fost jurnalist la TVR, potrivit unor surse oficiale citate de MEDIAFAX.


Palada a fost numit în septembrie 2013 consilier pentru strategii guvernamentale al premierului, iar după o lună, în octombrie 2013, Victor Ponta anunţa că Palada a fost desemnat să îndeplinească "temporar"şi rolul de purtător de cuvânt al Guvernului, după ce fostul deţinător al acestei funcţii, Andrei Zaharescu, a fost numit consul general la Cape Town, Africa de Sud.

Potrivit surselor citate, Palada îşi va păstra funcţia de consilier pentru strategii guvernamentale al prim-ministrului Ponta.