MENIU

Contre Zgonea-Tăriceanu pe convocarea şedinţei conducerii Parlamentului: nu se înţeleg asupra datei

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a solicitat președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, convocarea pentru joi a Birourilor permanente reunite, însă șeful Camerei a propus ca această ședință să aibă loc pe 7 iunie.

Potrivit unei scrisori trimise marți de Tăriceanu lui Zgonea, pe ordinea de zi a ședinței Birourilor reunite se afla și punctul de vedere al Comisiei parlamentare de statut referitor la revocarea din funcție a președintelui Camerei.

Zgonea i-a răspuns lui Tăriceanu, propunând convocarea ședinței în data de 7 iunie și stabilirea unei întâlniri între președinții celor două Camere pentru luni, 6 iunie, la ora 12,00, în vederea stabilirii ordinii de zi.

De asemenea, deputații PSD Marian Neacșu, Florin Iordache, Rodica Nassar, Gabriel Vlase și Mircea Drăghici, membri ai Biroului permanent, au cerut, printr-o adresă, convocarea tot pentru joi, 2 iunie, a ședinței Birourilor reunite.

"Subsemnații, membri ai Biroului permanent al Camerei Deputaților, având în vedere informarea adresată membrilor Biroului permanent al Camerei de către președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, prin care ni se aduce la cunoștință refuzul președintelui Camerei, Valeriu Zgonea, de a convoca Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului în data de 2 iunie, conform art. 15 alin. 1 din Regulamentul activităților comune ale Camerei și Senatului, în temeiul art. 102 din Regulamentul activităților comune ale Camerei și Senatului, coroborat cu art. 33 alin. 1 din Regulamentul Camerei Deputaților, vă comunicăm solicitarea noastră pentru convocarea unei ședințe a Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, în data de 2 iunie, ora 14,00", se arată în scrisoarea semnată de cei cinci social-democrați.

Ședința Biroului permanent al Senatului convocată pentru joi nu s-a putut desfășura din lipsă de cvorum, în sală nefiind prezent niciun senator, cu excepția președintelui forului, Călin Popescu-Tăriceanu. În aceste condiții, nici conducerea Parlamentului nu s-a putut întruni.