MENIU

Constanţa: "Operatorul Portuar" protestează faţă de "încercările de manipulare ale lui Radu Mazăre"

Constanţa: "Operatorul Portuar" protestează faţă de "încercările de manipulare ale lui Radu Mazăre"

Organizaţia Patronală “Operatorul Portuar" protestează faţă de "încercările sistematice de manipulare, din ultimele zile, ale primarului Radu Mazăre", potrivit căruia o parte din operatorii portuari ar fi de acord cu transferul a 13 procente din acţiuni din proprietatea statului către CL Constanţa.

"Organizaţia Patronală «Operatorul Portuar» îşi exprimă protestul faţă de încercările sistematice de manipulare din ultimele zile ale primarului Radu Mazăre, care încearcă să acrediteze ideea că o parte din operatorii portuari ar fi de acord cu transferul unui pachet de 13% de acţiuni din proprietatea statului către Consiliul Local Constanţa", se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei patronale, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, organizaţia patronală "Operatorul Portuar", reunită miercuri, a aprobat în unanimitate poziţia deja exprimată şi argumentată privind dezacordul faţă de acest transfer, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Luarea de poziţie a fost prezentată detaliat în cadrul conferinţei de presă comune a Organizaţiei Patronale “Operatorul Portuar” Constanţa şi a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (F.N.S.P.), din data de 15 mai 2014. De asemenea, operatorii portuari reuniţi în Organizaţia Patronală “Operatorul Portuar” Constanţa, care reprezintă peste 95% din cifra de afaceri a tuturor operatorilor portuari, îşi exprimă solidaritatea cu Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare ai cărei membri protestează într-un număr de peste 700 de persoane, încă de luni, 19 mai, în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime, pentru a se opune ca municipalitatea să primească un nou pachet de acţiuni în port, care ar duce la pierderea controlului portului de către statul român”, se arată în comunicatul Organizaţiei Patronale "Operatorul Portuar".

Omul de afaceri Gabriel Comănescu, unul dintre membrii Organizaţiei Patronale "Operatorul Portuar", a declarat, în cadrul conferinţei de presă din 15 mai, că afirmaţiile lui Radu Mazăre referitoare la operatorii din port nu sunt veridice.

El a spus că declaraţiile lui Radu Mazăre potrivit cărora operatorii portuari beneficiază de chirii de 0,02 euro/mp şi că aceste chirii nu au mai fost majorate de 20 de ani.