MENIU

Consiliul Naţional al PNL a aprobat programul de guvernare. Ce obiective au liberalii

<p>Consiliul Naţional al PNL a aprobat programul de guvernare. Ce obiective au liberalii</p>

Consiliul Naţional al PNL, reunit sâmbătă la Piteşti, a aprobat, cu unanimitate de voturi, programul de guvernare al partidului.

Programul de guvernare este structurat pe patru capitole şi în care se propune, între altele, în privinţa sistemului de sănătate, "alocarea a cel puţin 6% din PIB, începând cu anul 2016".

În preambulul documentului se arată că programul de guvernare al PNL are ca obiectiv "punerea în operă a principiilor şi obiectivelor platformei «România lucrului bine făcut», votată de cetăţenii români odată cu alegerea preşedintelui KlKlaus Iohannisîn noiembrie 2014.

Programul de guvernare al PNL este structurat pe patru capitole, respectiv: "Naţiunea", "Statul", "Economia", "Societatea incluzivă", scrie Mediafax.

Liberalii îşi propun ca atunci când se vor afla la guvernare să acţioneze pentru "a lansa reclădirea naţională" pe trei planuri, respectiv: "O societate bazată pe educaţie, cunoaştere şi cultură, pe merit şi valoare, pe dialog şi toleranţă, negociere civică şi politică, pe competiţie, dar şi pe incluziune socială, pe libertate şi proprietate, drepturi şi libertăţi fundamentale, lege, justiţie şi dreptate socială; O economie bazată pe tehnologie, investiţii şi locuri de muncă, pe capital autohton, antreprenoriat şi competiţie onestă, pe proprietate şi lege, pe concentrarea eforturilor pentru maximizarea nişelor de dezvoltare în care excelăm prin tradiţii, talent şi resurse; O administraţie bazată pe competenţă, integritate şi profesionalism, un stat puternic prin inteligenţă şi mijloace, bazat pe respectarea cetăţenilor şi a regulii de drept, pe instituţii şi valori democratice, capabil să apere naţiunea şi statutul României de ţară liberă, suverană, independentă, unitară şi indivizibilă".

La capitolul din program dedicat Sănătăţii, PNL îşi propune, ca măsuri şi politici concrete, "finanţarea corectă a sistemului printr-o creştere treptată, anuală".

"Obiectivul este alocarea a cel puţin 6% din PIB, începând cu anul 2016. Fondurile suplimentare vor fi alocate, cu precădere, pentru creşterea salarizării personalului medical, investiţii, programe naţionale de sănătate şi de prevenţie, susţinerea medicinei primare, creşterea bugetelor spitalelor, creşterea accesului la medicamente", se arată în proiect.