MENIU

Taxa pe oxigen. Codrin Ștefănescu o apără pe Firea

Deşi în ultimele luni s-a contat de mai multe ori cu Firea, Ştefănescu o apără pe aceasta de criticile "presei cu epoleţi".

Codrin Ştefănescu, fostul secretar general adjunct al PSD, îi dă dreptate primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pe tema introducerii taxei de poluare în Bucureşti. Deşi în ultimele luni s-a contat de mai multe ori cu Firea, Ştefănescu o apără pe aceasta de criticile "presei cu epoleţi".

Gabriela Firea chiar are dreptate! Bucureștiul este supraaglomerat și mega poluat. Si trebuie luate măsuri urgente cât nu e prea târziu. Praf, gaze de esapament si aer toxic. Noxele au depășit de peste zece ori limita impusā de normele UE si asta o simtim pe pielea noastră in fiecare zi. Nu inteleg insă de ce s-a isterizat presa cu epoleti la stirea asta. Urlă toti ca disperatii că vestea i-a luat pe nepregătite. Păi, mă băieți, voi nu trăiți în Capitală?

Reacția vine în contextul în care Gabriela Firea a anunțat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, mașinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete. Mașinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

Primarul a anunțat introducerea unei viniete pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov.