MENIU

Codrin Ștefănescu: „PSD de azi e condus de foști academiști SRI”

Codrin Ștefănescu, acuze grave la adresa actualei conduceri PSD.Foto Inquam

Codrin Ștefănescu a declarat, într-o intervenție telefonică în emisiunea „100%” de la REALITATEA PLUS că actuala conducere a PSD este formată din oameni care au absolvit academii ale structurilor de informații. El a evitat să spună dacă Liviu Dragnea își va face propriul partid.

„Cei din Comisia de eliberare au funcție mai mare decât a unui judecător normal. Alte trei instanțe au constatat că i-au fost încălcate drepturuile. Eu am mai spus că există judecători care au curaj și aplică legea.

Declarația lui este și pe buzele noastre, vizavi de situația din PSD. Niciodată nu a fost condus mai oribil ca până acum. PSD, care acum doi ani organiza cel mai mare miting din Europa de Est, azi e condus de foști academiști de la SRI, care au arătat ce pot. Grindeanu este singurul premier care s-a baricadat în guvern. Am fost nevoiți să facem moțiune, atunci când a trebuit să-l dăm jos. Vasile Dîncu este același care cânta în vie, cu statul paralel, „La Chilia în port, varianta DNA!”. Ăștia sunt cei care conduc partidul. Eu o tot spun. Am avut aceeași poziție constant. Sunt lucruri pe care toată lumea din PSD le știe. Declarațiile făcute la ieșire au fost scurte, coerente, punctuale, dar el va spune și mai multe lucuri. Va sta 2-3 zile cu familia, iar după, va face declarații.

Luni va fi la medici. Aceeași echipă care a hotărât să-l opereze de urgență. I s-a făcut rău la o ședință PSD din cauza problemelor la coloană. Patru din cinci medici au hotărât să se opereze. L-am bătut la cap să meargă la medic. Unul dintre cei mai mari medici din lume își asumă operația. Momentan, Liviu merge pe infiltrații, nu vrea operații. El nu a avut voie să se miște. Instanța spune că i-au incalcat dreptul la muncă. Nu am toate datele necesare ca să pot să și porbez cine a dat semnalul abuzurilor în cazul său. Încă există oameni vechi de pe vremea lui Coldea și Maior care folosesc serviciile pentru ei. Dragnea este un pericol pentru acești oameni pentru că el a încercat să-i dea afară. PSD, în ansamblul lui, nu este vinovat. Avem primari care au câștigat alegeri cu 90%. Însă, partidul tace incredibil când vede pe mâna cui început.

Așteptările sunt foarte mari. Lumea a făcut comparații între nivelul de trai de acum 2 ani. Dacă făceam noi ce fac ăștia acum, ieșeau toți în stradă. Dacă am cu cine și dacă am pentru cine, revin în politică, a spus Liviu. I-am spus: pentru cine ai, românii așteaptă de la tine. Acum rămâne dacă este decis să înceapă”, conchide Codrin Ștefănescu.