MENIU

Codrin Ștefănescu: „Ministrul Justiției predă țara celor de la Bruxelles. Legile României vor fi subjugate celor ale UE”

Foto arhivă Inquam

Liderul partidului Alianța Pentru Patrie (APP) critică în termeni duri noile modificări ale legilor justiției. Codrin Ștefănescu spune că orice lege din România va fi subjugată deciziilor juridice venite de la Bruxelles.

„Am aflat azi dimineață că vor să secționeze discuțiile și că vor fi dezbătute doar modificările pentru Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM).

Conform modificărilor noilor legi ale justiției, orice lege decade sub deciziile de la Bruxelles. Dacă mâine dau o reglementare că nu mai avem voie să creștem porci în România, anulăm legile pentru că reglementarea venită de la Uniunea Europeană primează. Partidul nostru a depus amendamente de rectificare și modificare a acestei decizii adoptate de guvern. Delegația condusa de colegul nostru Francisc Tobă se află la Parlament, la negocieri, și este condusă de mulți alți magistrați. Am aflat de acolo că au voie doar să depună amendamente, nu să le și discute, și că nu au voi să dezbată decât ce este pe listă, pentru că întrunirea se ține cu sala închisă. Coaliția de guvernare susține acest pachet de legi al lui Cătălin Predoiu și nici până azi nu au dat un comunicat de presă oficial.

Partidul Alianța Pentru Patrie afirmă răspicat că instituții subrodonate UE precum MCV, GRECO și Comisia de la Veneția, nu sunt decât instrumente de santaj la adresa României și sunt numai recomandări, deci nu au caracter de obligativitate. Nu putem lua măsuri împotriva poporului român. Ieri i-am făcut plângere penală ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe modificările din piața energiei, azi ne batem pentru legile justiției. Săptămâna viitoare ne batem pentru a bloca decizia de închidere meinelor, pentru că rămân peste 30.000 de oameni pe drumuri și vom ataca Ordonanța pe creșterea impozitului pe locuintele românilor”, a declarat Codrin Ștefănescu, în emisiunea „Deschide Lumea”.