COD ROŞU în 6 judeţe. GUVERNUL EXTINDE STAREA DE ALERTĂ în sud-estul ţării
STARE DE ALERTĂ. COD ROŞU DE VISCOL. Administraţia Naţională de Meteorologie a extins, miercuri, avertizarea COD ROŞU DE VISCOL pentru 6 judeţe, valabilă în intervalul 15:00 - 22:00. Judeţele vizate sunt Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Premierul Victor Ponta a declarat că va institui STAREA DE ALERTĂ în zonele pentru care va fi emis COD ROŞU.
STARE DE ALERTĂ. COD ROŞU DE VISCOL. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, între orele 15:00 şi 22:00, în judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero.
Până la ora 12:00, în toată zona avertizată, vântul şi ninsoarea au fost în intensificare progresivă.
STARE DE ALERTĂ. COD ROŞU DE VISCOL. Membrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă se vor reuni la ora 15:00, fiind posibil ca STAREA DE ALERTĂ să fie extinsă şi pentru alte judeţe afectate în mod deosebit de intemperii, a anunţat premierul Victor Ponta
STAREA DE ALERTĂ va fi declarată pentru judeţele care urmează să fie atenţionate prin COD ROŞU.
"În baza ultimelor avertizări de la ANM, vom şti exact în ce judeţe concentrăm forţele. Dacă va fi cazul, la ora 15:00 vom extinde STAREA DE ALERTĂ şi pentru alte judeţe afectate în mod deosebit de intemperii", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.
El i-a cerut vicepremierului Dragnea să explice că, prin STAREA DE ALERTĂ, nu sunt alocate fonduri autorităţilor locale, ci că toate materialele sunt alocate din rezerva de stat.
Luni, membrii comandamentului de urgenţă au decis instituirea STĂRII DE ALERTĂ în Buzău, Brăila şi Vrancea.
DRUMURI ÎNCHISE. Unde sunt DRUMURI ÎNCHISE în ţară
STARE DE ALERTĂ. COD ROŞU DE VISCOL. Conform legii, STAREA DE ALERTĂ se referă la "punerea de îndată în aplicare" a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgenţă, respectiv ale unui eveniment excepţional care, prin amploare şi intensitate, ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă asigură coordonarea unitară a activităţilor.
Astfel, potrivit OUG 21/2004, pe durata situaţiilor de urgenţă sau a stărilor potenţial generatoare de situaţii de urgenţă poate fi declanşată starea de alertă.
ZĂPADĂ şi VISCOL PUTERNIC. Ce presupune STAREA DE ALERTĂ
STARE DE ALERTĂ. După declararea stării de alertă, sunt puse de îndată în aplicare planurile de acţiuni şi măsurile de prevenire, de avertizare a populaţiei, de limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgenţă.
În timpul STĂRII DE ALERTĂ poate fi dispusă, ca măsură de protecţie, scoaterea din zonele afectate sau potenţial a fi afectate, în mod organizat, a unor instituţii publice, agenţi economici, categorii sau grupuri de populaţie ori bunuri şi dispunerea acestora în zone şi localităţi care asigură condiţii de protecţie.
De asemenea, zonele afectate de ninsori şi viscol în care este declanşată starea de alertă pot primi ajutoare de urgenţă şi pentru acestea poate fi solicitată acordarea de asistenţă internaţională.
Pe timpul STĂRII DE ALERTĂ se pot dispune orice măsuri necesare.