MENIU

CLAUDIU MANDA, PROPUS MINISTRU al BUGETULUI. Cine este Claudiu Manda

CLAUDIU MANDA este PROPUS pentru funcţia de MINISTRUL BUGETULUI. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta. Manda este deputat PSD de Dolj şi finul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Deputatul PSD de Dolj Claudiu Manda va fi propus pentru funcţia de ministru al Bugetului, în locul lui Liviu Voinea. Manda este preşedintele Comisiei de Buget a Camerei Deputaţilor.

Ponta a precizat, la Digi 24, că propunerea de numire a lui Manda în postul de ministru va fi transmisă vineri dimineaţa Preşedinţiei.

Ponta a mai anunţat că tot vineri dimineaţa va trimite şi propunerea de numire a Rozaliei Biro ca ministru al Culturii, scrie MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a anunţat anterior că la 1 august se va retrage din postul de ministru al Culturii şi de vicepremier, urmând să fie înlocuit cu Rozalia Biro, senator UDMR.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat în prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmează să ocupe un post de viceguvernator la Banca Naţională.

Cine este Claudiu Manda

Potrivit CV-ului sau, Claudiu Manda are 39 de ani, s-a nascut pe 20 decembrie 1975 la Craiova, notează Hotnews.ro. A urmat cursurile Universitatii din Craiova, Facultatea de Stiinte Economice, Sectia Contabilitate si Informatica de Gestiune si a obtinut ulterior certificatul de expert contabil de la Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, fiind la vremea respectiva cel mai tanar detinator al titlului. In 2009, Claudiu Manda devine doctorand in management al Universitatii de Stat Valahia din Targoviste.

Printre functiile avute in tinerete au fost si director adjunct cu probleme de tineret in cadrul Directiei pentru Tineret si Sport al judetului Dolj, intre 2001-2003, si director al Casei de Cultura a Studentilor Craiova (2003-2004), potrivit informatiilor de pe site-ul personal.

Din 2004 si pana in prezent este membru al Membru al Comisiei de Buget-Finante a Camerei Deputatilor. In perioada 2004-2006, a fost secretar general al TSD, iar intre 2004 si 2008 Manda a fost si seful grupului parlamentar de prietenie Romano-Indoneziana.

In perioada 2001-2003 a ocupat functia de vicepresedinte al PSD Craiova, urmand ca in 2007 sa devina vicepresedinte al organizatiei PSD Dolj, iar un an mai tarziu, in 2008, presedinte executiv al PSD Dolj.

Probleme în CV

Biografia lui Claudiu Manda, care va fi propus pentru portofoliul Bugetului, ridică numeroase semne de întrebare. 

În CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Claudiu Manda spune că ar fi lucrat între 1995 şi 2001 ca economist contabil şef la firma Madenin SRL. Asta deşi, potrivit aceluiaşi document, viitorul ministru a terminat facultatea abia în 1998 şi a devenit expert contabil în 2002. Mai mult, jurnalistul revistei Kamikaze, Cătălin Prisăcariu, scrie pe blogul său că firma Madenin SRL nu apare în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că, practic, ea nu există. 

Mai multe articole despre:
buget guvern Victor Ponta Claudiu Manda premier