MENIU

Ciucă, de Ziua Independenței SUA: Această zi este și una de celebrare a libertății și a democrației, principii de bază ale lumii libere

Nicolae Ciucă / Foto: Inquam Photos

Președintele Senatului si al PNL Nicolae Ciucă a afirmat, joi, în mesajul transmis de Ziua Independentei SUA, că ”această zi e şi una de celebrare a libertăţii şi a democraţiei, principii de bază ale lumii libere în care România a revenit în urmă cu peste trei decenii". Liberalul a subliniat, în context, că SUA sunt pentru România ”un partener strategic cu o deosebită importanţă, cu care avem relaţii aprofundate în toate domeniile”.

”Transmit astăzi prietenilor şi partenerilor noştri americani urări de prosperitate şi fericire, aşa cum fondatorii Statelor Unite au scris în Declaraţia de Independenţă din 4 iulie 1776. Această zi este şi una de celebrare a libertăţii şi a democraţiei, principii de bază ale lumii libere în care România a revenit în urmă cu peste trei decenii”, a transmis Ciucă, într-un mesaj postat, joi, pe Facebook.

El afirmă că SUA sunt pentru România un partener strategic cu o deosebită importanţă, cu care avem relaţii aprofundate în toate domeniile - de la economic la diplomatic şi de la cultural la apărare.

Iohannis, mesaj cu ocazia Ziua Independenţei SUA: „Prietenia noastră este mai puternică ca niciodată”

”Suntem cu inima alături de prietenii noştri americani la aniversarea a 248 de ani de independenţă. Happy 4th of July!”, a mai spus președintele PNL.