MENIU

Câte voturi a obţinut "moţul hotărât", Costică Berindei, candidatul care a devenit viral pe Facebook

Pata de culoare în alegerile parlamentare din Alba a fost candidatul Costică Berindei, ”un moţ hotărât”, consilier local în comuna Bistra din Apuseni. Costică a canddidat din partea PSR şi a devenit viral pe Facebook după ce două filmuleţe în care vorbeşte agramat au adunat peste 500.000 de vizualizări, scrie Adevarul.

Constantin Berindei a fost candidat din partea Partidului Socialist Român la Senat în judeţul Alba şi este, în prezent, cel mai cunoscut membru al acestei formaţiuni politice. În alegerile parlamentare, Costică a obţinut doar 561 de voturi, reprezentând 0,44% din numărul total al voturilor valabil exprimate.

Candidatul PSR la Camera Deputaţilor a fost votat de 345 alegători, reprezentând un procent de 0,3%. În Alba alegerile au fost câştigate ”la mustaţă” de PNL, care are cu circa 1.700 de voturi mai mult decât PSD la Camera Deputaţilor, şi cu 59 la Senat. Costică Berindei a devenit viral pe internet după 1 decembrie 2016.

Înainte de acest moment aproape nimeni nu a auzit de el, cu excepţia familiei şi a consătenilor săi. De Ziua Naţională a postat un filmuleţ pe contul personal de pe Facebook care a adunat câteva zeci de mii de vizualizări.