MENIU

Ciprian Ciucu vrea alegeri primare la Capitală: PNL, USB şi M10 să aleagă între mine şi Nicuşor Dan

Candidatul M10 pentru Primăria Capitalei, Ciprian Ciucu, propune alegeri primare pentru desemnarea unui candidat comun al dreptei pentru Bucureşti, arătând că PNL, USB şi M10 ar trebui să alegă între el şi Nicuşor Dan, ceea ce le-ar permite liberalilor să se trezească din ''visul urât'' Munteanu, scrie Mediafax.

''Ar fi un dezastru dacă primăria Bucureştiului va ajunge pe mâna Gabrielei Firea. Nu pentru că ar fi propriu-zis pe mâna dânsei, ci pentru că va fi pe mâna primariului de Voluntari, Florentin Pandele. Gabriela Firea nu are treabă cu administraţia locală şi nici nu o pasionează. Soţul său, primarul Voluntariului, are. Îmi propun ca prin aceste rânduri să vin cu o soluţie pentru ca Pandele să nu-şi întindă influenţa şi peste Bucureşti. Soluţia pe care o văd presupune ca forţele de centru-dreapta, adică PNL, USB şi M10 să adopte o modalitate democratică şi participativă pentru a susţine un candidat unic: pe cel mai bine pregătit dintre candidaţi, pe acela cu cele mai sănătoase valori democratice şi cu cea mai bună viziune de dezvoltare pentru Bucureşti. Vorbesc despre alegeri primare. Pe scurt, cred că PNL ar trebui să mă susţină pe mine şi să avem alegeri primare între mine şi Nicușor Dan, pentru ca dreapta să vină cu un candidat unic, deja testat şi validat democratic'', a scris luni Ciucu pe Facebook.

În opinia acestuia, printre avantaje se numără faptul că ''PNL s-ar trezi din visul urât care l-a adus în situaţia de a propune un candidat care reprezintă orice dar nu liberalismul'', că am avea de facto alegeri în două tururi şi ''am trage o palmă PSD-ului care şi-a croit legislaţia electorală după propria-i măsură''.

''Dezbaterile dintre mine şi Nicuşor Dan vor capta atenţia presei şi a oamenilor de centru-dreapta, vor energiza electoratul şi vor pune în plan secund o eventuală candidatură ce ar putea fi anunţată în ultimul moment de către Traian Băsescu. Există timp sufiecient şi mijloace pentru alegeri primare. Candidaţii sunt pregătiţi, programele sunt lansate. Trei dezbateri pe parcursul unei săptâmâni ar fi suficiente pentru ca oameni să-şi dea seama cine merită să fie primarul Bucureştiului'', explică el.