MENIU

Cioloş: Nu îmi fac iluzia că într-un an vom porni sau finaliza toate măsurile de combaterea sărăciei

Premierul Dacian Cioloş a afirmat că nu îşi face iluzia că într-un an Guvernul poate porni sau finaliza cele 47 de măsuri care sunt conţinute de Pachetul integrat de combaterea sărăciei şi a cerut factorilor implicaţi în combaterea acestui flagel să-şi asume paternitatea şi implementarea măsurilor.

"Nu îmi fac iluzia că într-un an de zile vom putea porni sau finaliza toate aceste măsuri şi nici nu am pretenţia să fie considerate ca un pachet al Guvernului. Jucăm rolul de autoritate centrală, de guvern, de coordonare şi vrem să mobilizăm şi coagulăm energii care să tragă în aceeaşi direcţie, deci încercăm să tragem la aceeaşi căruţă.(...) Sunt aici, în pachetul acesta multe măsuri care sunt ale dumneavoastră şi nu avem pretenţia să le luăm, să ni le apropiem şi să ne punem eticheta pe ele. Cred că şansa de reuşită pentru multe aceste măsuri este să continuaţi să vă asumaţi paternitatea lor şi rolul important de implementare a lor", le-a spus premierul reprezentanţilor societăţii civile, a mediului academic şi ai administraţiilor publice locale cu ocazia dezbaterii Pachetului integrat de combaterea sărăciei care a avut loc, miercuri, la Guvern, scrie Mediafax.ro.

Dacian Cioloş a precizat că Guvernul încearcă să "nu încurce mai mult decât să ajute", precum şi să înveţe din experienţa acumulată de factorii implicaţi în combaterea acestui flagel.

Totodată, el le-a cerut reprezentanţilor autorităţilor locale să identifice care sunt măsurile cele mai potrivite pentru comunităţile pe care le reprezintă.

Mai multe articole despre:
sărăcie măsuri guvern Dacian Cioloş