MENIU

Ciolacu liniștește populația după incidentul cu dronele ruseşti deasupra României: Nu aveau ţinte pe teritoriul nostru

Ciolacu, liniștește populația după incidentul cu dronele ruseşti deasupra României: Nu aveau ţinte pe teritoriul nostru

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni, referitor la dronele ruseşti care au intrat în spaţiul aerian naţional, că România a avut o reacţie în timp real şi a monitorizat situaţia cu avioane F16, menţionând că aceste drone nu au avut ţinte pe teritoriul ţării noastre. El a menţionat că în acel moment nu s-a impus ca ţara noastră să intervină.

"Dacă dronele aveau o ţintă pe teritoriul României, normal că ţara noastră ar fi intervenit", a menţionat Ciolacu.

Premierul a apreciat că este vorba despre o provocare, menţionând că se încearcă să se vadă capacitatea de reacţie a statelor din jur.

O reacție a oferit luni și liderul și candidatul PNL la prezidențiale, Nicolae Ciucă. Fostul șef al Statului Major și, totodată, fostul ministru al Apărării a declarat că România trebuie să încheie un protocol cu Ucraina astfel încât dronele ruseşti care pătrund în spaţiul aerian românesc "să poată fi angajate de către sistemele de apărare antiaeriană".

Duminică, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că a fost identificată probabilitatea unei zone de impact pe teritoriul naţional, într-o zonă nepopulată de lângă localitatea tulceană Periprava, în urma atacurilor ruseşti cu drone asupra unor obiective din Ucraina, menţionând că două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au decolat de la Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situaţiei aeriene.

O dronă rusească s-a prăbuşit în Letonia: anchetă uriașă a autorităților de la Riga