MENIU

Ciolacu, după întâlnirea cu asociațiile rezerviștilor militari: Susţin adoptarea accelerată a proiectului de eliminare a inechităţilor

Ciolacu, după întâlnirea cu asociațiile rezerviștilor militari: Susţin adoptarea accelerată a proiectului de eliminare a inechităţilor

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, vineri, că Guvernul susţine adoptarea în Parlament, într-un termen cât mai scurt, a proiectului pentru eliminarea inechităţilor privind pensiile militare, respectiv propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Afirmaţia a fost făcută la finalul consultărilor pe care le-a avut cu reprezentanţii asociaţiilor rezerviştilor militari care protestează în Piaţa Victoriei.

"Respectul faţă de militari înseamnă, pentru mine, în primul rând respectarea drepturilor. Susţin cu fermitate adoptarea proiectului prin care să fie eliminate inechităţile în aplicarea pensiilor militare într-un ritm accelerat: săptămâna viitoare va fi aprobat în Camera Deputaţilor, iar în două săptămâni va trece şi de Senat. Fac apel către toţi competitorii politici să nu mai folosească instituţiile statului în lupta electorală. Armata României, Poliţia Română şi toate celelalte instituţii din sistemul naţional de apărare nu trebuie amestecate în disputele politice", a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Executivului.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 23 octombrie, punctul de vedere cu privire la această iniţiativă legislativă, precizează sursa citată.

La întrevederea premierului Marcel Ciolacu au mai participat vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona-Bucura Oprescu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.