MENIU

Cine vrea destrămarea Coaliției? Lider PNL: "Putem câștiga prezidențialele dacă ne rupem de PSD" - Mutarea lui Ciolacu

Scandal major, după alegerile locale. Vicepreședintele PNL Robert Sighiartău a declarat, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, că liberalii au șanse să câștige prezidențialele dacă se rup de PSD. 

Declarația vine la scurt timp după ce a apărut pe surse informația că PSD vrea să rupă coaliția înainte de scrutinul prezidențial. 

"Cred în această variantă pentru că bătălia pentru prezidențiale deja a început și se vede foarte clar că Marcel Ciolacu trage foc la oala lui pentru că își dorește ca aceste alegeri să fie vara, astfel încât sa aiba avantaj ca și candidat. Noi ne dorim ceea ce își doresc toți cetățenii României: alegerile să fie în toamnă. 

Așa-zișii parteneri de la PSD, în momentul în care e vorba despre interesul lor, uită de parteneriate și eu am tot avertizat că trebuie să facem ceva pentru că PNL lângă PSD își pierde identitatea. Ăsta e momentul să intrăm în bătălie. Nu putem să lăsăm și puterea prezidențialaă la PSD", a spus, într-o intervenție la Realitatea PLUS, vicepreședintele PNL Robert Sighiartău.

PSD vrea să rupă coaliția înainte de alegeri. Tensiuni fără precedent la guvernare! Data alegerilor, mărul otrăvit

Potrivit surselor Realitatea PLUS, PSD ar vrea să rupă coaliția, numai pentru ca alegerile să rămână în continuare în toamnă. Astfel, social-democrații ar profita de pe urma majorarea pensiilor pentru a câștiga mai multe voturi. Surse politice arată că, dacă se va rupe coaliția, PNL va opta pentru un candidat unic la prezidențiale. 

Două scenarii se vehiculează, în acest moment, potrivit unor surse politice. Într-un prim scenariu, alegerile prezidențiale ar urma să aibă loc pe 15 și 29 septembrie. În al doilea scenariu, acestea ar urma să fie organizate pe 29 septembrie și 13 octombrie. 

PSD ar vrea ca alegerile să se desfășoare în septembrie, urmând ca președintele și premierul să fie dați de social-democrați. 

De cealaltă parte, PNL vrea ca alegerile să fie organizate în octombrie sau noiembrie. 

Dacă alegerile vor avea loc în septembrie, PNL amenință că va merge cu un candidat separat și nu va colabora electoral cu PSD nici în turul 1, nici în turul 2 al prezidențialelor.