MENIU

Cine sunt membrii ALDE care pot prinde posturi de miniştri în noul Guvern

Liviu Dragnea a anunţat că noul Guvern va fi format de PSD şi ALDE. Cum era de aşteptat, şi ALDE vizează anumite posturi în Executivul ce se va forma. Surse din partid au dezvăluit pentru realitatea.net care pot fi posibilele nume. 

Astfel, Daniel Constantin ar putea prelua postul de ministru al Agroculturii, funcţie pe care a ocupat-o, de altfel, în toate Guvernele Ponta. Un alt nume este Graţiela Gavrilescu, la Ministerul Mediului, dar şi aceasta a mai ocupat această funcţie, dar pentru o perioadă scurtă. Vehiculat ar mai fi şi Andrei Gerea, pentru Economie, dar se pare că este puţin probabil. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că va veni cu o propunere de premier din partea alianţei PSD+ALDE numai la consultările cu preşedintele Iohannis, cu precizarea că va fi o nominalizare în avantajul ţării.

”Azi am avut prima întâlnire cu ALDE, am mai avut discuţii cu domnul Tăriceanu, dar am hotărât să aşteptăm repartizarea mandatelor. Discuţia de astăzi a fost pe marginea programului de guvernare. Urmează ca mâine şi poimâine colegi din ambele partide să lucreze la compatibilizarea programul de guvernare”, a precizat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a menţionat că ceea ce a prezentat în conferinţa de presă ca măsuri pe care le va lua Guvernul PSD a fost deja convenit cu partenerii de la ALDE. ”Am discutat şi despre zvonurile, nu ştiu dacă au fost sau sunt presiuni asupra domnului Tăriceanu. (...) Alianţa de guvernare este PSD-ALDE, nu există niciun fel de ezitare nici din partea noastră, nici din partea partenerilor noştri”, a mai declarat Dragnea. Liviu Dragnea a subliniat:

”PSD nu merge singur în guvernare. Vorbim de guvern şi membri în Guvern de la PSD şi ALDE”.