MENIU

Cine sunt cei 12 senatori PNL care au votat legea antiplagiat

Duplicitate în rândul PNL, la votul pentru legea plagiatelor. Printre senatorii care au votat alaturi de majoritatea PSD-ALDE s-au numarat si 12 senatori liberali din cei 30 prezenti, in ciuda faptului ca in sedinta Biroului Politic National al PNL care a avut loc chiar luni se decisese ca votul va fi "impotriva". Intre acestia se numara Teodor Atanasiu si Mariana Campeanu.

S-a respins astfel cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis, care de altfel a criticat votul. Votul electronic publicat pe site-ul Senatului arata clar cine a votat pentru si impotriva. Cine a votat "pentru", alaturi de PSD si ALDE, scrie hotnews.ro 

Teodor Atanasiu

Marius Petre Nicoara

Mihai Ciprian-Rogojan

Valeriu-Victor Boeriu

Octavian Motoc

Marius Neculoiu

Mariana Campeanu

Corneliu Popescu

Viorel Grigoras

Eugen-Nazare Tapu

Liviu-Titus Pasca

Emis-Marius Pascan (a anuntat luni ca a demisionat din PNL)

Au fost si patru senatori care s-au abtinut: Ioan Cristina, Tudor Barbu, Alexandru Peres, Dorin-Mircea Dobra, si doi care nu au votat: Nicolae Vlad Popa si Nelu Tataru. In ceea ce priveste cele 12 voturi "impotriva", acestea au venit toate tot de la PNL, printre acestia numarandu-se si Vasile Blaga. Astfel, in afara de PSD (56 senatori), ALDE (10) si cei 12 senatori PNL, au votat pentru lege si cinci senatori neafiliati, precum Mircea Geoana sau Ilie Nastase, si cei sapte senatori UDMR.

Mai multe articole despre:
PNL măsuri anunţ decizii plagiate lege plagiate