MENIU

Cine s-a opus numirii lui Gabriel Vlase în fruntea SIE

Gabriel Vlase a primit, luni, avizul favorabil din partea Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SIE. S-a opus, însă, senatorul USR Nicu Fălcoi, motivând că la șefia Serviciului ar trebui desemnată o persoană independentă.

"A fost o discuţie interesantă. Dl Vlase ne-a expus părerea lui şi viziunea dumnealui în ceea ce priveşte Serviciul de Informatii Externe, a primit un vot favorabil în comisie cu excepţia mea care am votat împotrivă. Este o numire politică clar, oricât ar fi de nepolitică această funcţie, numirea este politică. Eu, cel puţin, cred că pe această funcţie ar fi trebuit numită o persoană independentă. Preşedintele ar fi putut să facă şi o astfel de numire, poate că şi PSD ar fi căzut de acord cu o astfel de numire şi ar fi votat pentru. În acest moment, decizia luată de mine şi probabil va fi şi decizia USR este să dăm un vot împotriva acestei numiri", a precizat Fălcoi după audierea lui Gabriel Vlase în comisie, citat de agerpres.ro.

Senatorul a mai precizat că USR nu trebuie neapărat să fie de acord cu propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în această privinţă.

Mai multe articole despre:
SIE Gabriel Vlase