MENIU

Cine este Ovidiu Drobota, românul care a promovat știri pro-Trump în campania din SUA

În timpul campaniei electorale din Statele Unite, rețelele de socializare au fost luate cu asalt de o mulțime de știri false pro-Trump. Unele dintre acestea au fost răspândite în mediul online chiar de către un român.

Ovidiu Drobota, un tânăr din Oradea, este administratorul unui site specializat în promovarea de teorii ale conspirației, naționalism și propagandă pro-Putin, potrivit ziare.com. Prin materialele promovate, ar fi făcut legătura între propaganda rusă și campania americană.

Acesta ar fi, de asemenea, și președintele Partidului Noua Românie, o formațiune politică de Dreapta, înființată în 2015. În structura organizatorică a partidului, Ovidiu Drobota apare ca fiind liderul unui grup din Reșița care are 13 membri.

"Ovidiu Drobota e simplu membru al Partidului Noua România", a declarat Sebastian Popescu, presedintele formatiunii politice, negând că deținătorul site-ului expunere.com ar avea vreo funcție în partid. "Nu sunt șeful lui Drobota, nu sunt șeful nimănui", a mai declarat Sebastian Popescu, președintele PNR, delimitându-se de proprietarul site-urilor de ”știri false”.

 

Mai multe articole despre:
Putin trump drobota