MENIU

Ce spune Tăriceanu despre varianta de a susține un candidat PSD la prezidențiale

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, la Adevărul Live, despre campania pentru europarlamentare, referendumul pe Justiţie, dar şi despre o posibilă candidatură la prezidenţiale. Liderul ALDE a transmis partenerilor săi de guvernare că încă nu a analizat dacă va susţine candidatul PSD la prezidenţiale, dar şi faptul că un candidat comun al coaliţiei de guvernare ar fi de preferat.

,, Părerea mea este că PSD va scoate peste 35%. Noi suntem creditaţi cu un scor de 10-12%. Probabil că pe acolo vom lua.Mai important de a găsi soluţia de a fi în orice combinaţie la guvernare, mai important e să ne raportăm la democraţie, stat de drept şi valorile liberale'', a declarat Tăriceanu.

Întrebat dacă își menține decizia de a candida la preşedinţie, Tăriceanu spune că încă nu a luat decizia, dar că o va face  după alegerile pentru Parlamentul European.

,,Ca să câştigi alegerile prezidenţiale ai nevoie de un partid puternic în spate. A face o coaliţie cu PSD pentru prezidenţiale mi-ar aduce un aport politic important(...)Mă interesează să am posibilitatea să vorbesc cu tot electoratul din România'', a mai spus Tăriceanu.

Întrebat dacă este dispus să susţină un candidat PSD la prezidenţiale, Tăriceanu a declarat, amuzat, că nu a  analizat ideea. 


Mai multe articole despre:
Tăriceanu prezidenţiale