MENIU

Ce spune ministrul Apărării, despre tensiunile dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose

Senatorul PSD Mihai Fifor, ministrul Apărării, susține că nu se pune problema cine pierde și cine câștigă între președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose și subliniază că la ședința Comitetului Executiv Național (CExN) de joi această discuție din interiorul partidului va fi închisă.

"Nu cred că e o problemă cine câștigă sau cine pierde, pentru că nu așa se pun lucrurile. Este o discuție în interiorul partidului nostru, o discuție care se va închide în CEx-ul de joi, despre asta este vorba. În Comitetul Executiv se vor discuta toate aceste probleme și acolo se va lua o decizie", a afirmat Mihai Fifor, marți seara, la Antena 3.

El a subliniat că liderul PSD Liviu Dragnea nu a spus niciun moment că dorește un alt prim-ministru la guvernare:

"Cred că este important pentru noi ca joi la CExN să se pună de acord colegii vizavi de ce au de stabilit și să continuăm să guvernăm, pentru că acesta este cel mai important lucru. Ați văzut, președintele Dragnea n-a spus niciun moment că își dorește un guvern condus de alt premier. Eu cred că este cale de înțelegere foarte bună", anunță Agerpres.

Referitor la faptul că Liviu Dragnea nu a comentat în niciun fel declarațiile premierului Tudose potrivit cărora ia în calcul să-și dea demisia, Fifor a apreciat că acesta este "modul firesc" de a aborda lucrurile și a amintit că sunt chestiuni mult mai importante de discutat pe agenda guvernamentală și pe agenda României în momentul de față.

Pe de altă parte, întrebat ce s-ar întâmpla în ipoteza în care Comitetul Executiv al PSD ar decide ca Tudose să nu mai fie premier, ministrul Apărării a admis faptul că instabilitatea politică reprezintă o problemă în discuțiile cu partenerii străini. Totodată, în ceea ce-l privește, Fifor a spus că el, personal, nu a venit "cu portofoliul de acasă".