MENIU

Ce spune Daniel Constantin despre o trădare a PSD

Presedintele PC, Daniel Constantin, sustine ca formatiunea sa este pe cale de a crea o noua forta politica pe scena romaneasca, prin fuziunea cu PLR, precizand totodata ca nu se gandeste sa ramana intr-un guvern fara PSD.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, deputatul Partidului Conservator spune ca nu exista o opozitie reala din partea PNL, excluzand posibilitatea guvernarii alaturi de fostii parteneri din USL. Nu in ultimul rand, Daniel Constantin nu crede ca PNL poate castiga alegerile parlamentare de anul viitor si sa ajunga astfel la guvernare.

Cum decurg discutiile, negocierile Partidului Conservator cu Partidul Liberal Reformator al lui Calin Popescu Tariceanu?

Suntem intr-un proces foarte important, in aceste zile chiar, de a crea a treia forta politica din Romania, o alternativa la ceea ce inseamna PSD si PNL. Cred ca oamenii nu pot sa vada viata doar in alb si negru, PNL-PSD sau invers, si vor o alternativa. Daniel Constantin are planuri "marete" pentru PC si PLR Astazi, nu mai exista o alternativa. Sigur ca exista UDMR care are electoratul propriu, celelalte partide nu se regasesc. Daca vom reusi sa ajungem la un acord, cred ca acest nou partid va reprezenta cea de-a treia forta politica pe scena romaneasca.

V-au contactat, de la PNL, pentru formarea unei majoritati?

Nu, pentru ca ma cunosc. Ii cunosc foarte bine pe cei care au fost colegi alaturi de noi in USL, am o relatie de respect cu foarte multi dintre acestia si stiu ca n-as putea merge pe o varianta exagerata de tradare si sa merg cu parlamentarii sa votam cu PNL dintr-o data. Ma cunosc foarte bine si, ca atare, nici n-au incercat. Seriozitatea cred ca e mai importanta decat orice si, atata timp cat sunt intr-un parteneriat serios si corect, ma tin de aceasta seriozitate si corectitudine.