Ce nu se ştia despre atacatorul de la Paris, care a a ucis un poliţist
Atac armat în inima Parisului. Un poliţist a fost ucis, iar alţi doi, dar şi o turistă au fost răniţi aseară, după ce un bărbat a tras cu o armă automată pe Champs-Elysee. Poliţia a anunţat că atacatorul ucis era cunoscut serviciilor de securitate. Bărbatul care a deschis focul era cetăţean francez, în vârstă de 39 de ani. El fusese arestat în 23 februarie tocmai pentru că îşi manifestase dorinţa de a ucide poliţişti, dar a fost eliberat din lipsă de probe.
Mai multe focuri de armă au fost auzite aseară pe celebra arteră Champs-Elysees.
"Cu puţin înainte de ora locală 21, un autoturism s-a oprit în faţa unei maşini de poliţie, cu poliţişti în interior şi alţii pe trotuar. Agresorul a ieşit şi a deschis focul imediat. El a rănit mortal un poliţist, apoi a fugit, după ce a rănit grav alţi doi poliţişti. Colegii lor au ripostat şi l-au împuşcat mortal pe atacator", a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.
Un martor a povestit: ,,Mergeam pe trotuar. Am văzut parcat un Audi 80, din care a ieşit un bărbat şi a împuşcat, cu un kalaşnikov, un poliţist. Poliţistul a căzut. Am auzit şase împuşcături. Mi-era teamă. Am o fetiţă de doi ani şi am crezut că voi muri. L-a împuşcat direct pe poliţist".
Franţa este în stare de urgenţă de doi ani şi trei luni, după atentatele din 7-9 ianuarie de la Charlie Hebdo şi un magazin evreiesc, soldate în total cu 16 morţi. Chiar şi aşa, pe 13 noiembrie 2015 au avut loc cele mai grave atentate teroriste din istoria Franţei: 130 de oameni au fost ucişi la sala de concerte Bataclan şi pe terasele mai multor localuri din oraş. Pe 14 iulie 2016, la Nisa, un tunisian a intrat cu un camion în mulţimea adunată să admire focurile de artificii de Ziua Naţională. Au murit 86 de persoane. Pe 26 iulie 2016, doi jihadişti au decapitat un preot chiar în biserică, la Saint-Etienne-du-Rouvray, înainte de a fi ucişi de poliţie.