MENIU

CE, după atacul lui Dragnea: Urmărim cu atenție situația din România

Exclusiv pentru Realitatea TV. Comisia Europeană oferă un răspuns tranşant după declaraţiile incendiare făcute aseară de Liviu Dragnea. Şeful PSD a acuzat delegaţia Comisiei Europene că a transmis la Bruxelles informaţii false. 

"C.E. a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România şi evoluţia discuţiilor privind legile anticorupţie pe parcursul a multe luni. Suntem la curent cu procesul, mizele şi riscurile potenţiale. Suntem în contact regulat cu Guvernul român, Parlamentul, sistemul judiciar şi societatea civilă, prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare în curs", este răspunsul Comisiei Europene.

Este vorba despre o minciună dusă picătură cu picătură și de aici, din țară, și de la Bruxelles și de către europarlamentari, dar și de către funcționari de acolo, spune Dragnea.

”Îi spun domnului comisar, ii spune domnului director general si se creeaza asa, o retea. Cum e posibil ca Delegatia Comisiei Europene din Romania sa transmita informatii false? Transmise la toti comisarii europeni. Din declaratiile recente ale noului premier - si asta era cu o zi inainte de 24 ianuarie -, doamna Dancila nu facuse niciun fel de declaratii, a evitat presa Viorica Dancila, rezulta ca in timpul mandatului sau guvernul va solicita rapiditate in ceea ce priveste atat adoptarea legilor justitiei, care sunt adoptate, cat si o versiune revizuita a Codului penal si de procedura penala. Cate alte minciuni de genul asta s-or mai fi spus anul asta?”, a afirmat Dragnea.

Mai multe articole despre:
Comisia Europeană