MENIU

Ce a răspuns Meleșcanu, întrebat dacă a fost OFIȚER ACOPERIT VREODATĂ

<p>Teodor Meleşcanu</p>

Teodor Meleşcanu a declarat, luni, la Gândul Live, că nu a fost, nici înainte de 1989 şi nici după, ofiţer ”acoperit sau descoperit” al unui serviciu de informaţii şi a precizat că a cerut SRI şi SIE, la un moment dat, să îi confirme dacă este în evidenţele acestora, răspunsul fiind negativ, anunță Mediafax.

Întrebat la Gandul Live, dacă a fost ofiţer acoperit al unu serviciu de informaţii, fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu, candidat independent la Preşedinţie, a răspuns: ”Nu am fost, nici înainte de 1989 şi nici după 1989, nici ofiţer acoperit, nici ofiţer descoperit. Lucrurile sunt extrem de simple”.

Meleşcanu a mai precizat că a avut trei mandate de senator şi de fiecare dată a fost verificat de la CNSAS pentru perioada de dinaintea Revoluţiei.

Am avut, la un moment, dat, de gând să încep un proces şi m-am liniştit după aceea. Şi, în pregătirea acestui proces, am solicitat în scris SIE şi SRI să îmi confirme dacă figurez sau nu în evidenţele respectivelor servicii. Răspunsul a fost: «Nu figuraţi în evidenţele noastre»”, a precizat el.

 

Mai multe pe Mediafax