MENIU

Lovitură dură pentru Dragnea. Comisia care urma să ancheteze activitatea SPP, neconstituțională

Curtea Constituţională a decis: Comisia parlamentară care urma să ancheteze activitatea Serviciului de Pază şi Protecţie este neconstituțională. Liberalii au reclamat că înfiinţarea comisiei s-ar fi făcut cu nerespectarea regulamentelor.

În 22 februarie, PNL a atacat la CCR hotărârea privind înfiinţarea acestei comisii, motivând că obiectivele anchetei intră în competenţa CSAT şi a preşedintelui României.

În sesizarea depusă la CCR, PNL a susţinut că "pentru a respecta rolul constituţional al comisiilor de anchetă, aşa cum a fost decelat în jurisprudenţa Curţii Constituţionale, hotărârea de constituire a comisiei de anchetă ar trebui să aibă ca obiectiv verificarea unor situaţii de fapt, aspecte sau fenomene sociale relevante generate de activitatea unei instituţii sau a unor instituţii, în niciun caz să vizeze o persoană".

Comisia de anchetă a fost ideea social-democraţilor, care sunt în conflict cu şeful SPP. Liviu Dragnea îl acuză pe Lucian Pahonțu că s-ar fi implicat nepermis de mult în politică. Drept urmare, miniștrii au renunțat la protecția SPP, iar Parlamentul intenţionează să restructureze Serviciul de Pază şi Protecţie.

Preşedintele Klaus Iohannis declara că înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă privind Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) i se pare "o aflare în treabă politicianistă", spunând că opinia sa despre SPP este extrem de clară - începând de la director şi până la ultimul angajat este un corp de profesionişti care fac o muncă foarte bună şi foarte grea.

SPP este coordonat de CSAT și controlat de Parlament. 

Mai multe articole despre:
comisie SPP înfiinţare CCR legalitatea