MENIU

Cazul Șova, din nou la Senat. Când ar putea avea loc votul pentru ridicarea imunității

<p>Soarta lui Dan Şova, discutată astăzi de conducerea Senatului. Este invitat să-şi studieze dosarul</p>

Dan Șova ajunge, a treia oară, la mâna senatorilor. DNA a cerut din nou arestarea social democratului, într-un alt dosar, pentru trafic de influență. Șova este acuzat că ar fi primit o sută de mii de euro, pentru ca o firmă de avocatură să obțina un contract cu CET Govora. Votul pentru ridicarea imunității va avea loc la începutul lunii decembrie.

UPDATE 12.00: Cererea a ajuns la cabinetul președintelui Senatului. Călin Popescu Tăriceanu nu este, însă, în țară, potrivit Realitatea TV.

Într-o primă etapă, cererea ministrului Justiției trebuie să ajungă la secretariatul Senatului, care o va transmite Biroului Permanent al acestui for, care se va reuni în ședință, luni, urmând să dea un termen Comisiei juridice pentru a elabora raportul, care este strict consultativ. Potrivit Realitatea TV, senatorii juriști spuneau că va fi nevoie de câteva zile pentru a studia dosarul.

Pe de altă parte, săptămâna viitoare, la Parlament, se lucrează doar luni și marți, și de miercuri încolo până la sfârșitul săptămânii va avea loc un summit. Astfel că ședințele de plen au fost amânate pentru celelalte săptămâni.

Conform Regulamentului Senatului, votul în plenul Senatului trebuie să fie dat în maximum cinci zile de la finalizarea raportului comisiei juridice.

Așadar, cel mai probabil este ca la începutul lunii decembrie să aibă loc votul pentru ridicarea imunității în cazul senatorului Dan Șova. 


Vicepreședintele Senatului României, Ioan Chelaru, a spus că va vota în funcție de ce e la dosar. 

 

Dan Şova, cercetat penal într-un nou dosar! Ar fi primit 100.000 de euro mită. DNA cere arestarea

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Dan Şova vot ridicare imunitate