MENIU

Cazul Dan Șova, la final. Senatul va lua o decizie

Cazul Şova se apropie de final! Astăzi, senatorii iau o pauză, pentru că sunt Rusaliile catolice. De mâine, însă, trebuie să aplice decizia Curţii Constituţionale şi să răspundă din nou cererii de arestare preventivă formulată de DNA pe numele fostului ministru al Transporturilor

CCR a publicat motivarea deciziei în cazul Dan Șova, iar decizia trimisă la Monitorul Oficial, după ce Curtea a stabilit că este neconstituțională hotărârea pentru respingerea votului pentru arestarea lui Dan Șova, din data de 25 martie 2015. Reamintim că vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, declara, în urmă cu câteva zile, că, cel mai probabil, plenul Senatului va relua votul în cazul cererii de arestare preventivă a lui Şova.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, așteaptă din partea Comisiei juridice un punct de vedere, bazat pe decizia CCR, pentru a vedea cum procedează mai departe în cazul Dan Șova, potrivit Realitatea TV.

"Așteptăm din partea Comisiei juridice o propunere care să se bazeze pe decizia CCR, de a proceda mai departe. Eu am să vă spun următorul lucru: ca președinte al Senatului reprezint Senatul, nu conduc Senatul ca pe o întreprindere. Nu pot să vorbesc în numele Senatului. Am un singur vot cum au ceilalți membri ai Senatului, prin urmare, Senatul nu ia decizii prin voința președintelui sau a președintelui Comisiei juridice, ci prin votul unei majorități. Biroul Permanent este în fiecare săptămână, deja programul din această săptămână a avut ședința biroului, ieri, urmează ca, la proxima ședință, să abordăm acest subiect și să îl trimitem către Comisia juridică", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.