MENIU

Cătălin Predoiu acuză PMP de ”blaturi subterane” cu Victor Ponta

<p>Cătălin Predoiu: La Londra, premierul a fost un musafir nepoftit. Avem nevoie de un Guvern respectat</p>

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PNL, afirmă că se simte bine în pielea lui și le transmite celor care spun că nu va f premier că bat câmpii.

”Premierul din umbră” al liberalilor a vorbit în cadrul unui interviu despre șansele PNL de a demite actualul guvern prin moțiune de cenzură.

Predoiu are un răspuns şi pentru cei care acuză PNL că nu face suficientă opoziţie. Acesta trimite săgeţi către PMP, fără să nominalizeze însă partidul lui Băsescu.

”Nu obișnuiesc să tratez lucrurile cu suficiență, în general când cineva îmi spune „nu faci destulă opoziție”, mă gândesc ce n-am făcut bine și încerc să fiu mai bun. Pe de altă parte, nu mi-o luați în nume de rău, dar cunosc acest șlagăr „nu faceți opoziție”, de pe vremea când cineva din „opoziție”, care avea „ blaturi subterane” cu Ponta, dorea să demonstreze că PDL nu face opoziție. Apoi, după fuziunea PNL vechi - PDL și crearea Noului PNL, am început să aud că „nu facem campanie la prezidențiale și nu avem candidat viabil”. Între timp am făcut o campanie inteligentă și perfect organizată de Blaga, iar candidatul Noului PNL a devenit Președintele României, Klaus Iohannis!

PNL este o organizație care este supus simultan mai multor provocări: finalizarea fuziunii, construcție internă, selecție de candidați pentru locale, pregătirea guvernării și opoziție. În spatele fiecărei acțiuni sunt mii de ore de muncă depuse de mii de oameni coordonați de copreședinții Gorghiu și Blaga și Comisia de Organizare a Unificării. Poate că nu e atât de spectaculos, dar însăși construcția unui partid capabil să înfrângă singur PSD - urmașul colosului PCR, este o acțiune de opoziție în sine, poate mai importantă decât toate.

Nu am lăsat deoparte niciun instrument din „arsenalul” opoziției, inclusiv demonstrațiile în stradă. Dar, în același timp, cerem colegilor să intensifice acest efort de opoziție. Mesajele liderilor trebuie multiplicate și completate de cele ale co-președinților de comisii de specialitate și în teritoriu de co-președinții filialelor, aleșii locali etc. Este, trebuie să fie un efort de echipă. Cât privește teoria „vârfului de lance”, nu știu dacă mai e adaptată unei vieți sociale și politice din ce în ce mai complexe, cu „provocări asimetrice”.

Am văzut atâtea vârfuri de lance frânte de pereți ... sau care, deşi n-au fost frânte, au lăsat doar scrijelituri în pereți. Cred mai mult în forța inteligentă a echipei. Am constatat în cariera privată, la Ministerul Justiției și în Campania prezidențială din 2014, faptul că tehnica lucrului în echipă este întotdeauna câștigătoare în fața tehnicii „one man show”. Nu neg importanța liderului, dar consider că un lider modern lucreză cu o echipă pe care o potențează să se exprime, nu doar o folosește”, a declarat Cătălin Predoiu, pentru Evenimentul Zilei.

Mai multe articole despre:
PNL Victor Ponta Cătălin Predoiu PMP