MENIU

Cât au câştigat şi cât au pierdut Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea, pe Facebook, odată cu moţiunea

Politicienii nu se bat doar în voturi, ci şi în susţinerea de pe Facebook. Moţiunea de cenzură şi conflictul cu Liviu Dragnea l-au lăsat pe Sorin Grindeanu fără funcţia de premier, dar se pare că acesta a câştigat simpatia internauţilor. Astfel, potrivit Facebrands.ro, de pe 4 iunie până în prezent, Sorin Grindeanu a primit în plus, pe pagina sa de Facebook, aproximativ 20 000 de like-uri. A ajuns de la 50 000 de like-uri, la 70 000. Pe de altă parte, lucrurile sunt total diferite la Liviu Dragnea. Preşedintele PSD a primit în plus, în aceeaşi perioadă, doar 600 de like-uri faţă de cele 20 000 ale premierului demis.

Conform evoluţiei pe săptămâni realizate de Facebrands.ro, în perioada 11-18 iunie premierul deja demis a primit 17 760 de aprecieri, în săptămâna 11 iunie - 4 iunie 2 330, iar în 28 mai- 4 iunie, 669 de like-uri. 

În schimb, Liviu Dragnea a obţinut doar unanimitatea colegilor de partid, în şedinţele PSD. Asta pentru că în aceeaşi perioadă, Liviu Dragnea a primit 223 de  like-uri în prima săptămână din mai-iunie,  211 în a doua şi 217 în perioada 11-18 iunie, arată aceeaşi sursă.

Pe 15 iunie, Sorin Grindeanu postase pe Facebook următorul mesaj, în ziua în care a anunţat că nu demisionează din fruntea Guvernului:

"Le mulțumesc primarilor și membrilor PSD care m-au susținut, dar și românilor din afara politicii, care mi-au trimis mesaje pe Facebook. Forța Partidului Social Democrat a stat și stă în sutele de mii de membri care ne-au dus spre victorie. Tuturor membrilor acestui partid, le spun: să nu vă fie frică să fiți de partea bună! România are nevoie de stabilitate și de responsabilitate în actul de guvernare!".

Evoluţia Like-urilor pe care le-au primit Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea este disponibilă în capturile de mai jos: