MENIU

Carmen Dan susține că nu a fost chemată încă la Parchet în dosarul violențelor din 10 august

Ministrul Carmen Dan, atac fără precedent la adresa Serviciilor, după protestul diaporei / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul  de Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, la sosirea în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, că procurorii nu au chemat-o până acum la audieri la Parchet, în cadrul dosarului privind violenţele de la mitingul din 10 august, potrivit Mediafax.

Carmen Dan  adeclarat atât la dezbaterea moţiunii simple în care opoziţia îi cerea demisia, cât și la audierile din Parlament, că acuzaţiile care i se aduc sunt false, bazate pe „pasaje din presă” şi că nu a ascuns de parlamentari raportul despre protestele din 10 august.

Procurorii militari de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au înregistrat peste 800 de plângeri depuse împotriva jandarmilor care au intervenit la protestul din 10 august. Parchetul Judecătoriei Sector 1 a anunţat, luni, că în dosarul privind violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei pe care-l instrumentează sunt 78 de acte de sesizare şi 169 de jandarmi care acuză că au fost agresaţi în timpul protestului.

Mai multe articole despre:
violenţe Parchet 10 august carmen dan