MENIU

Carmen Dan, la sediul DIICOT, pentru a depune un denunţ calomnios împotriva "mortului lui Dragnea"

Carmen Dan, ministrul de Interne, a sosit la sediul DIICOT, pentru a depune un denunţ calomnios, impotriva lui Romică Părpălea, denunţătorul lui Liviu Dragnea din dosarul Referendumul. Dan îl acuză pe acesta ca a făcut declaraţii neadevărate despre ea la DNA. Concret, potrivit lui Părpălea, Carmen Dan ar fi solicitat anterior, când era prefect de Teleorman, acte care presupun trafic de influenţă, abuz în serviciu şi luare de mită. 

"Am venit să depun un denunţ calomnios impotriva lui Romica Părpălea", a spus Carmen Dan, care a punctat că Părpălea este doar un instrument care serveşte intereselor unor grupuri politice. Aceasta a afirmat că a depus împotriva lui Părpălea o plângere pentru denunţ calomnios, pentru şantaj, pentru atac la ordinea constituţională şi pentru organizare de grup infracţional.

"Astăzi, am depus o plângere penală pentru denunţ calomnios împotriva domnului Romică Părpălea, luând în considerare că sunt şi alte aspecte de ordin penal. Mă refer la şantaj, obstrucţionarea organelor judiciare, mă refer la un atac împotriva ordinii constituţionale şi la grup infracţional organizat. Vorbim de situaţia reglementată de articolul 207 Cod de procedură penală, atunci când prin şantaj se urmăreşte de către denunţător obţinerea unui interes nepatrimonial pentru sine sau pentru alţii. Amintiţi-vă că, foarte recent, acest personaj, pe treptele DNA, a declarat că a făcut un denunţ împotriva mea, precizând că aş fi exercitat într-o calitate deţinută anterior, aceea de prefect, anumite acte care presupun trafic de influenţă, abuz în serviciu şi presupus luare de mită. Acest personaj, pe treptele DNA a anunţat că a depus denunţ împotriva mea, precizând că în calitate de prefect am făcut trafic de influenţă, abuz în serviciu şi posibil luare de mită. Această acţiune a fost după ce în spaţiul public a apărut informaţia că urmează ca ministrului Carmen Dan să i se facă dosdar penal", a declarat Dan.

 

Cine este Romică Părpălea

Părpălea este cel care l-a acuzat pe ministrul Liviu Dragnea de fraudarea Referendumului din 2012. Fost om de casă al PSD, fost director al unei societăţi a Primăriei Alexandria, Părpălea este teleormăneanul care s-a pus împotriva sistemului. 

Scandalurile iscate pe plan local de omul aflat în război cu sistemul nu i-au făcut un renume la nivel naţional lui Părpălea. După referendumul din 2012, de Romică Părpălea, mortul lui Dragnea, a auzit însă toată ţara. După ce procurorii DNA au declanşat ancheta legată de fraudarea referendumului din iulie 2012, pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu, Liviu Dragnea, aflat în centrul scandalului, a acuzat anchetatorii că îşi construiesc investigaţiile având la bază declaraţia unui mort.

Potrivit fostului vicepremier, acuzaţiile la adresa sa ar fi venit din partea unei persoane decedate încă din 1991. Mortul nu era, de fapt, mort, avea să declare Romică Părpălea, care şi-a asumat poziţia de denunţător. ”Eu l-am denunţat pe Liviu Dragnea. Deocamdată sunt viu”, declara acesta la vremea izbucnirii scandalului legat de Referendum. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, denunţul lui Părpălea a fost înregistrat la data de 20 septembrie 2012.